ZÂMBETUL UNEI ÎNVINGĂTOARE …
ZÂMBETUL UNEI ÎNVINGĂTOARE …
De când s-a născut și până în prezent, Teodora luptă tacit câstigând fiecare părticică de viață prin suferințe greu de imaginat, dar de purtat … Zâmbetul izvorât din suferință fizică sau zdrobire lăuntrică este cel mai curat zâmbet pe care îl poate afișa cineva!
Operația de transplant de cornee a reușit!
Operația de transplant de cornee a reușit!
Deși era preconizată ora 11 pentru intrarea în operație, câteva formalități și analize dar și dorința medicului de a fi doi anesteziști prezenți (Teodora are la activ 4 anestezii generale - fără cea de azi - dintre care trei de durată mai mare iar riscurile pe acest fond erau evident mai mari) ...
FORLI | Dr. MASSIMO BUSIN | TRANSPLANT DE CORNEE
FORLI | Dr. MASSIMO BUSIN | TRANSPLANT DE CORNEE
suntem în Forli la Spitalul Vila Igea, clinica unde consultă și operează dr. Massimo Busin. Astăzi am avut consultul preliminar prin care s-a stabilit necesitatea transplantului de cornee însă la final, întrebând despre riscurile post-operatorii, am fost de-a dreptul blocați ulterior confuzi în a lua o decizie privind intervenția:
REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% CĂTRE TEODORA
REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% CĂTRE TEODORA
Aceia dintre voi care puteți și mai ales doriți să vă uniți cu noi în susținerea și îngrijirea Teodorei, puteți face acest lucru prin redirecționarea celor 3,5% din impozitul pe venit către Asociația Teodorei.

Potrivit prevederilor Codului Fiscal, sponsorizările efectuate de plătitorii de impozit pe profit și de impozit pe veniturile microîntreprinderilor către ONG-uri sau unități de cult, începând cu 1 aprilie 2019 vor putea fi scăzute de acestea din impozitele datorate doar dacă beneficiarii sumelor sunt înscriși în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

Similar, persoanele fizice vor putea Redirecționa 3,5% din impozitul pe venit (salarii, pensii, activități independente, etc…) către ONG-uri/Unități de Cult, începând cu 1 aprilie 2019 doar dacă beneficiarii sumelor sunt înscriși în registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

Condițiile sunt următoarele:

 • a) desfăşoară activitatea în domeniul pentru care a fost constituită;
 • b) a îndeplinit toate obligaţiile fiscale declarative prevăzute de lege;
 • c) nu are obligaţii fiscale restante la bugetul general consolidat, mai vechi de 90 de zile de la scadenţă/termen de plată;
 • d) a depus situaţiile financiare anuale, prevăzute de lege;
 • e) nu a fost declarată inactivă, potrivit art. 92 din Codul de procedură fiscală.

Înscrierea se solicită prin depunerea Formularului 163 iar cererea se completează cu ajutorul aplicației informatice afișată pe site-ul ANAF și se depune prin mijloace electronice. Cererea are termen de soluționare 10 zile și poate primi răspuns de acceptare (înscriere) sau respingere (în funcție de condițiile îndeplinite). În cazul respingerii, există posibilitatea ca în termen de 45 de zile de la data comunicării respingerii să faceți contestație și să cereți audiență pentru a justifica necesitatea înscrierii entității în Registru pentru a (mai) putea beneficia de deducerile fiscale.

Registrul cuprinde următoarele informaţii:

 • a) denumirea entităţii/unităţii de cult;
 • b) codul de identificare fiscală;
 • c) adresa domiciliului fiscal;
 • d) data înscrierii în registru;
 • e) data radierii din registru;
 • f) informaţii privind înscrierile şi radierile în/din registru.

Descarcă și citește întreg documentul: ORDIN nr. 819 din 19 martie 2019

Familia Dragomir - 2012

CUM MĂ POȚI AJUTA

REDIRECȚIONÂND 3,5% - din impozitul pe venit către Asociația LTD prin completarea Formularului 230


REDIRECȚIONÂND 20% - din impozitul pe profit către Asociația LTD dacă deții o firmă. (Descarcă și completează Contractul de Spnsorizare)


FĂCÂND O DONAȚIE - în contul RO75 OTPV 1150 0105 7253 RO01 deschis la OTP Bank sau prin PayPal


RUGÂNDU-TE pentru mine. ”Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit! / Iacov 5:16 Orice gând sau rugă îndreptată către Dumnezeu pentru mine, reprezintă un sprijin enorm pe care mi-l poți ofer!