UPDATE   "Teodora a fost internata in aceasta seara la spitalul Budimex"

Domnul este bun si asculta rugaciunile! Teodora a fost externată în cursul după-amiezii de ieri! Rămâne sub tratament urmând ca in fiecare zi să mergem să-i fie administrat antibioticul pe branulă. Starea de sănătate este mult mai bună. Slăvit să fie Domnul! Aceasta internare si totodata externare rapida, mi-a adus aminte de un episod petrecut in urma cu trei ani jumate.

Atunci lucrurile au stat invers: Teo a fost externata (vinerea) iar, din cauza evolutiilor nefavorabile (pe atunci inima nu era operata) a necesitat reinternarea (sambata) la un interval de numai 17 ore de la externare. De data aceasta evenimentele au stat invers: joi am internat-o de urgenta in urma unei crize destul de urate de hipotermie iar a doua zi (vineri) la un interval de numai 19 ore, am externat-o ! Experientele se repeta numai ca de data aceasta intr-un mod pozitiv !

Despre externarea si reinternarea de atunci puteti citi accesand slide-urile de mai jos. Citind experientele avute in acea perioada, puteti obseva cu usurinta dezechilibrul si situatia disperata in care ne aflam atunci. Am lansat pe atunci un atac online la adresa medicilor, argumentandu-mi pozitia pe care o aveam (si pe care mi-o mentin si astazi in ciuda prognozelor date de oameni).

TEODORA A FOST EXTERNATA - 14.01.2011

In cursul acestei dupa-amieze Teodora a fost externata in conditii de sanatate satisfacatoare (dupa expresia medicului care o supravegheaza). Partea buna a acestei internari a reprezentat-o faptul ca a reusit sa scape de gavaj in aceasta perioada (furtunelul pe care manca) si acum mananca normal. Partea rea este ca inima se agraveaza pe zi ce trece si necesita interventie chirurgicala. Saptamana aceasta am primit si raspunsul celor din Germania, raspuns legat de intervenita chirurgicala : nu vor opera un copil cu astfel de probleme. Ei considera ca Teodora nu are nicio sansa de supravietuire (copii cu trisomia 18 oricum mor devreme...) si atunci ei nu vor sa-si asume astfel de interventii. De scris pe tema acestui subiect as putea scrie mai multe...insa deocamdata nu vreau sa dezbat teme care ar putea da nastere la controverse si reactii neplacute. (poate va veni un moment cand voi publica intreaga experienta de pana acum cu momente bune sau mai putin bune, cu refuzuri si accepturi, cu tergiversari, incalcari ale drepturilor omului samd.) Din perspectiva celor din Germania (specific: a doctorului Eugen Sandica, directorul clinicii din Bad Oeynhausen - nu includ aici alti medici sau alte clinici din Germania) Teodora nu are nicio sansa la supravietuire si atunci este inutila interventia chirurgicala. Acelasi punct de vedere il impartaseste si doctorul Carstoveanu Catalin, medicul care a supravegheat-o pana acum pe Teo. Din perspectiva lor nu ramane nimic altceva de facut decat sa stam acasa cu Teodora si sa asteptam sa moara linistita. Stiu ca din perspectiva medicala nu se poate face nimic si ca finalul este unul fara niciun dubiu: moarte; dar vreau sa va aduc la cunostinta o alta perspectiva, una spirituala. Acolo MEDICUL nu este depasit de nicio situatie si nimic nu-L surprinde. Daca medicii de aici nu mai pot face nimic si considera asta "o cauza pierduta" si nu lupta pentru ea, atunci iL rugam pe MEDICUL SUPREM sa intervina EL si sa rezolve ceea ce este cu neputinta la noi, oamenii. NU acuz pe nimeni si credeti-ma, va inteleg limita profesionala. Ceea ce nu pot intelege este urmatorul aspect: este ceva de competenta omeneasca si poate fi rezolvat ? Daca da, atunci de ce nu putem interveni sa rezolvam ceea ce este de competenta noastra omeneasca lasand ceea ce este de competenta divina sa fie rezolvat de catre EL !? Dintr-un singur motiv: pentru ca nu credem ca EL va rezolva ceea ce este de competenta LUI si atunci...nici noi nu ne mai rezolvam competenta noastra.(vorbesc retoric sa nu ofensez pe nimeni).

Competenta omeneasca este inima care poate fi rezolvata iar competenta divina este trisomia care nu are solutie medical vorbind. Ar fi multe de spus pe aceasta tema si sunt convins ca multe cadre medicale s-ar grabi sa ma contrazica....nu stiu insa cati ar mai face lucrul acesta daca copilul in cauza ... ar fi al lor. Vom vedea ceea ce Domnul, Dumnezeul pe care-L slujim, va face pentru Teodora. Stiu un singur lucru si-l proclam cu tarie: la Golgota, Isus Christos a invins PACATUL, BOALA SI MOARTEA - cele 3 mari lucruri cu care se confrunta fiecare om. A invins pacatul si prin asta noi suntem eliberati de sub robia lui; a invins boala si prin ranile Lui SUNTEM TAMADUITI; a invins moartea, cu moartea pe moarte calcand si prin jertfa Lui avem VIATA.

Iata domnilor doctori argumentele pentru care aleg sa cred, ca Teodora nu este o cauza pierduta chiar daca omeneste nu se poate face nimic. Nu cred ca va imaginati cata durere poate fi in inima unor parinti care primesc din partea medicilor numai lovituri care creeaza rani adanci in suflet si care nu se pot cicatriza usor. Vreau sa va spun ca zilele omului sunt randuite de CINEVA care este mai mare decat noi toti: Dumnezeu. Psalm 139:16  Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele cari-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. Oamenii, chiar diavolul, pot pune doar o virgula in cursul vietii noastre. Punctul, il pune doar unul singur: DUMNEZEU. EL decide cand se sfarseste totul; pana atunci noi alegem sa luptam ... pana la capat. Doamne ajuta-ne.

AM STAT PREA MULT ACASA - 15.01.2011

Ieri am externat-o iar in cursul acestei dimineti am internat-o din nou pe Teo. Toata noaptea nu a putut dormi, a fost foarte agitata si nici nu a mai vrut sa manance. Parea ca are o insuficienta respiratorie drept pentru care am mers la prima ora la spital si...iata-ne din nou de unde am plecat. Trebuia sa plecam in Linz la control si eventual chiar operatie la inima insa a trebuit sa anulam totul. Sincer suntem confuzi si obositi...atat de obositi incat cred ca nu mai avem echilibrul de care avem nevoie pentru a lua hotarari competente nivelului unei astfel de incercari. Sa fie Voia Lui peste noi si sa trimita ajutorul Lui cat mai repede.

{/sliders}

Stand pe holul spitalului si asteptand sa le iau acasa pe Teo si Corina, privirea mi s-a oprit pe unul din desenele de pe pereti. Pluto, personajul din desenele animate (poza pe care o vedeti in prezentarea articolului) are un mesaj; mesaj pe care eu l-am luat ca din partea Domnului: "Ti-am zis sa nu-ti faci griji.... Esti liber sa pleci" 

Va mulțumim tuturor pentru cuvintele încurajatoare și mai ales pentru rugăciuni. Fiți binecuvântați, iubiții Domnului!

CUM MĂ POȚI AJUTA

REDIRECȚIONÂND 3,5% - din impozitul pe venit către Asociația LTD prin completarea Formularului 230


REDIRECȚIONÂND 20% - din impozitul pe profit către Asociația LTD dacă deții o firmă. (Descarcă și completează Contractul de Spnsorizare)


FĂCÂND O DONAȚIE - în contul RO75 OTPV 1150 0105 7253 RO01 deschis la OTP Bank sau prin PayPal


RUGÂNDU-TE pentru mine. ”Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit! / Iacov 5:16 Orice gând sau rugă îndreptată către Dumnezeu pentru mine, reprezintă un sprijin enorm pe care mi-l poți ofer!