Teodora are ochiul bandajat, este in salon in bratele mamei

Deși era preconizată ora 11 pentru intrarea în operație, câteva formalități și analize dar și dorința medicului de a fi doi anesteziști prezenți (Teodora are la activ 4 anestezii generale - fără cea de azi - dintre care trei de durată mai mare iar riscurile pe acest fond erau evident mai mari) au făcut ca ora intrării în blocul operator să fie 14. (dacă am fi știut atunci i-am fi dat să mănânce dimineață …)

A fost adusă în salon după 3h, la ora 17, relativ trează însă ulterior agitată. A plâns … destul de mult! Suficient cât să înmoaie inimile noastre și așa sensibile! Ochiul operat era bandajat iar pe celălat nu-l deschidea pentru că nu putea. Era amețită, speriată și cu un disconfort imens din cauza bandajului de la ochi, a branulelor dar și a stărilor induse de anestezie.

teodora postoperator transplantS-a liniștit când ne-a auzit vocile, am început s-o mângâiem și să-i explicăm ce s-a întâmplat.

În cadrul operației a fost decupată corneea afectată de leucom și transplantată o nouă cornee tăiată pe dimensiunea decupajului. Aceasta a fost cusută de corneea neafectată a Teodorei fapt care va duce la controale periodice și ulterior scoaterea treptată a acestor fire după ce corneea se va stabiliza.

Pentru prevenția frecării la ochi și riscul de a dezlipi acest grefon, partea de jos a pleoapei a fost și ea cusută pentru a evita acest risc! Ulterior și aceste fire vor fi scoase lăsând ochiului (mai exact pleoapei) libertatea normală de mișcare.

Suntem recunoscători Domnului că ne-a ajutat întărindu-ne și confirmându-ne prezența chiar la fiecare pas. Surpriza plăcută a fost aceea că temerea noastră privind comunicarea a fost rezolvată de Domnul, ocupându-se de noi trei românce: o doctoriță și două asistente.

Acum suntem în salon. Petrecem noaptea alături de Teodora deoarece este foarte importantă această noapte de după operație și anestezie. Sunt curios care va fi reacția Teodorei când mâine, la îndepărtarea bandajului, acuitatea vizuală îi va permite să vadă complet!

Vă mulțumim pentru că sunteți alături de Teodora dar și de noi. Fiecare mesaj sau rugă a încurajat din plin inimile noastre. Continuați să ne purtați în rugăciune până când situația se va stabiliza complet

CUM MĂ POȚI AJUTA

REDIRECȚIONÂND 3,5% - din impozitul pe venit către Asociația LTD prin completarea Formularului 230


REDIRECȚIONÂND 20% - din impozitul pe profit către Asociația LTD dacă deții o firmă. (Descarcă și completează Contractul de Spnsorizare)


FĂCÂND O DONAȚIE - în contul RO75 OTPV 1150 0105 7253 RO01 deschis la OTP Bank sau prin PayPal


RUGÂNDU-TE pentru mine. ”Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit! / Iacov 5:16 Orice gând sau rugă îndreptată către Dumnezeu pentru mine, reprezintă un sprijin enorm pe care mi-l poți ofer!