LUPTĂ, EPUIZARE, DEZNĂDEJDE, ÎNTREBĂRI, ÎNCREDERE, CREDINŢĂ

6 cuvinte care definesc starile prin care noi trecem. De multe ori, in functie de moment si de situatie, oricare dintre cele 6 cuvinte, poate trece pe primul loc iar celelate, sa-si schimbe pozitia. Multumim Lui ca nu avem in lista cuvantul: ABANDON, ci doar, mergem INAINTE. Imi cer scuze fata de aceia dintre dvs care ati urmarit site-ul nostru in speranta ca veti gasi stiri de ultima ora legate de evolutia starii de sanatate a Teodorei si din pacate nu ati gasit. Starea mea spirituala si fizica, nu mi-a permis sa mai pot scrie sau sa mai fac vreo lucrare in ultimele 2 saptamani. Teodora a fost la pragul dintre viata si moarte de cel putin 2-3 ori, momente care ne-au zdruncinat serios credinta si linistea sufleteasca.

Am acceptat de mult faptul ca Teodora, fiind incredintata in bratul Domnului ar putea pleca oricand dar, credeti-ma, e cumplit de dureros sa-ti tii copilul de mana si sa astepti…sa plece. Doare si din pacate nu exista medicament pentru durerea asta. Noi insine, vazand suferinta ei (se poate observa si din pozele postate) am rugat pe Domnul sa ii usureze suferinta si s-o ia in slava Lui. Se pare ca nu este voia Lui ca ea sa plece. Cel putin nu pentru moment. Am avut 6 zile de cosmar in care ne-am rugat si aproape ca nu mai stiam ce sa facem. Pentru prima oara in viata mea de credinta, s-a produs un oarecare blocaj psihic de asa maniera incat nu ma mai puteam concentra nici sa ma rog. Multumesc Domnului ca exista un “Tatal nostru” scris in Biblie si in momente de criza…apelezi la el.

In prezent starea de sanatate a Teodorei este relativ buna. Mult imbunatatita fata de zilele cumplite prin care am trecut. Azi dimineata a fost deconectata iar de la aparate (oxigen) si a raspuns destul de bine, saturatia a fost intre 75-85%. Spre seara insa, i-a fost pus oxigenul din nou pentru ca se decompensase pana inspre 60%. Este o lupta teribila in care am pornit cu sansa a doua de la inceput. O lupta in care omeneste, suntem invinsi insa avem de partea noastra pe UNUL care din toate punctele de vedere, nu a pierdut nicio batalie.

Pe langa boala, trebuie sa tinem piept si epuizarii fizice, psihice si de multe ori si spirituale. Sunt 8 luni de chin, de alergaturi si sperante spulberate de medici si diagnostice fatale, 8 luni de vise ucise in care situatia de multe ori nu ne-a mai permis nici sa visam. In situatia de fata pare ca nimeni nu mai e dispus la interventie chirurgicala pe cord si nu ne ramane decat sa…asteptam. Sa asteptam….ce !?!? sau…pe cine !?

Ori pe Isus cu vindecarea deplina venita in urma increderii noastre ca EL, chiar si in situatia asta poate sa lucreze si sa-i dea Teodorei sanatatea deplina in Numele Lui, ori …tot pe Isus cu posibilitatea ca EL s-o ia ACASA. E teribil de greu sa-ti internezi copilul in spital si sa nu stii daca il mai aduci viu acasa sau….

In zilele acelea in care am crezut ca va pleca, am fost, ca orice om care ia in calcul si aceasta varianta ca fiind posibila, sa-i cumpar Teodorei …. “loc de odihna”. Unii cumpara jucarii pentru copii lor, altii îi plimba prin locuri frumoase si pline de veselie, eu a trebuit sa umblu prin cimitir, cautand un posibil loc pentru odihna fetitei noastre. Credeti-ma, nu pot exprima in cuvinte ceea ce am simtit facand asta. Am reusit sa fac si asta (coruptia este foarte mare si in acest domeniu dar nu vreau sa discut despre acest lucru) si sper sa fie folosit acel loc cat mai tarziu posibil.

Noi omeneste am facut tot ceea ce se putea face, de aici incolo totul depinde numai de Domnul Isus. Stim ca cel mai bun lucru pentru Teo si pentru noi este VOIA LUI. Chiar daca doare de multe ori, chiar daca zdrobeste si provoaca rani adanci, putem spune, Doamne Isuse, nu cum voim noi, ci cum voiesti TU. Multumim pentru tot ceea ce vine de la Tine Doamne si avem incredere ca TU vei face ceea ce este mai bine. Lucrarile Tale sunt desavarsite. Azi dimineata, citind Cuvantul sfant, Domnul mi-a dat un verset de incurajare: “Mai era samanta in granare? Nici via, nici smochinul, nici rodiul si nici maslinul, n-au mai adus nimic. Dar din ziua aceasta, Imi voi da binecuvantarea Mea” Hagai 2:19. Fie, Doamne, binecuvantarea Ta peste noi, sub orice forma ar fi ea, si faca-se Voia Ta, precum in cer, si in familia noastra, AMIN.

Va  multumim tuturor celor care ne sprijiniti in rugaciune si ne rugam ca Domnul, Dumnezeul lui Avraam, Isac si Iacov sa va rasplateasca efortul.
Multumesc si bisericilor din diaspora (in special Bisericii din Haid (Austria) – Pastor Mihai Fehr si Bisericii din Amstteten – Pastor Daniel Catana) pentru incurajari si rugaciuni. Domnul sa va rasplateasca. Credeti, impreuna cu noi, ca Domnul nostru poate face si azi minuni mari.

Purtati-o in rugaciune si pe Corina, sotia mea, care sta cu Teodora in spital si vegheaza la capul patului ei. Este nedormita de multa vreme si aproape extenuata. Mie nu mi se permite accesul in salon ca sa o pot ajuta.  Am reusit sa intru doar fugitiv acolo in rest, mi s-a permis sa stau doar in momentul in care Teo a fost foarte grav.
Rugati-va si pentru ea ca Domnul s-o intareasca.

CUM MĂ POȚI AJUTA

REDIRECȚIONÂND 3,5% - din impozitul pe venit către Asociația LTD prin completarea Formularului 230


REDIRECȚIONÂND 20% - din impozitul pe profit către Asociația LTD dacă deții o firmă. (Descarcă și completează Contractul de Spnsorizare)


FĂCÂND O DONAȚIE - în contul RO75 OTPV 1150 0105 7253 RO01 deschis la OTP Bank sau prin PayPal


RUGÂNDU-TE pentru mine. ”Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit! / Iacov 5:16 Orice gând sau rugă îndreptată către Dumnezeu pentru mine, reprezintă un sprijin enorm pe care mi-l poți ofer!