Teodora - Noiembrie 2013

13. 11. 26
posted by: Christian Dragomir
Accesări: 7049

nov 07Obisnuiam inainte sa postez, daca nu lunar cel putin la doua / trei luni, poze si chiar filmulete cu evolutia Teodorei, progresele ei in ceea ce priveste dezvoltarea psiho-motorie si info cu activitatile ei insa timpul, starile sufletesti prin care trecem de multe ori si mai ales oboseala psihica (uneori chiar fizica), si-au spus de multe ori cuvantul impiedicand indeplinirea si celor mai banale lucruri. Voi incerca sa reiau aceasta activitate pentru a va tine la curent cu tot ceea ce implica dezvoltarea, pe toate planurile, a Teodorei.

Inainte de toate vreau sa-i multumesc Domnului pentru ca ne bucuram in prezent de momente de liniste si stabilitate in cresterea Teodorei. Imi aduc aminte de un noiembrie 2010, comparativ cu cel prezent, in care Teo, internata fiind la Budimex, cu malformatia cardiaca neoperata, saturatie oscilanta intre 65%-55% si chiar....zero uneori, se afla in pragul parasirii acestei lumi. Obositi, descurajati de situatie si mai ales si de medicii care nu i-au acordat nicio sansa (si care nici nu au vrut sa mai faca ceva pentru ea in ceea ce viza interventia chirurgicala pe cord) ne-am pregatit in acele momente pentru ceea ce era mai rau. In acel noiembrie 2010 am avut cea mai dureroasa experienta din intreaga mea viata. Avand in vedere starea grava in care se afla Teodora si mai ales faptul ca nu se intrevedea nicio solutie, am mers si am cumparat ... un loc de odihna pentru Teo. Nu pot uita nici acum momentul in care am mers la cimitir sa vad locul pe care il cumparasem. Sunt fel si fel de dureri cumplite in aceasta lume.....asta cred ca este una dintre ele. La vremea respectiva am scris despre acest aspect, articol pe care il puteit citi AICI.

 Acum situaita difera fata de ce am experimentat pana acum. Cu fiecare etapa a dezvoltarii, survin noi si noi provocari la care trebuie sa facem fata. Incepand cu septembrie 2013, Teodora a inceput sa mearga la gradinita (care ar fi crezut la vremea aceea - din medicii si chiar din oamenii care au cunoscut situatia Teodorei - ca Teo va ajunge sa mearga la gradinita...!!!)  Am gasit in sectorul 1 din Bucuresti o gradinita pentru hipoacuzici (copii cu deficiente de auz) unde Teo a fost primita cu bucurie. S-a integrat excelent in colectiv si socializeaza cu ceilalti copii. Conditiile (dotari si personal) sunt foarte bune ceea ce face, pentru moment, varianta ideala pentru dezvoltarea Teodorei. In paralel cu sedintele de kineto-terapie pe care le facem acasa in particular, si acolo face o data uneori chiar de doua ori pe saptamana kineto-terapie si nu numai. Diversele activitati de acolo (jocuri, piese de teatru...) reprezinta pentru Teo un mediu nou care prezinta interes ceea ce pe noi ne bucura.

Legat de dezvoltarea propriu-zisa, progresele ar fi in ceea ce priveste capacitatea de reactie (mult imbunatatita) pe care o are in prezent. Reactioneaza la persoane sau jucarii recunoscandu-le. Desi inca nu vorbeste, intelegi dupa expresia fetei care este reactia. In fata unei jucarii noi, spre ex., reactia fetei este una de mirare si nu intinde imediat mana s-o ia in timp ce in momentul in care ii dai jucaria ei preferata (Mickey Mouse sau altceva cunoscut ei) imediat ii vezi zambetul pe buze (cuceritor de altfel) si mana intinsa spre jucarie. 

Minusurile (daca le pot numi asa) sunt inca pe partea de autonomie. Inca nu sta singura nesprijinita (nici in sezut cu atat mai mult in picioare). Ne rugam ca tonifierea musculaturii ei si restaurarea echilibrului sa fie cat mai rapida cu putinta. Domnul va lucra la asta, prin oamenii pe care EL i-a pregatit pentru a-si duce planul la indeplinire cu privire la Teo.  Mai jos puteti vedea cateva poze cu Teo facute luna aceasta. Domnul sa fie laudat pentru toate !

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACT US

Contact and board image LTD site

MESAJ PENTRU MĂMICILE COPIILOR SPECIALI ...

scrisoare catre mamiDragă mămică,

Îmi pare rău că nu sunt tocmai bine,
Nu sunt aşa … normală precum ar trebui.
Ştiu că eşti tristă, și cunosc durerile din inima ta,
Văd toate lacrimile rostogolindu-se pe faţa ta.
Ai aşteptat atâta vreme după mine şi acum…
Nu sunt tocmai bine,

Dar mami, răsplata ta va fi mai mare. comorile din inima ta vor fi mai multe.
Şi pentru că a trebuit să-mi dai mai multă dragoste, tandreţe şi afecțiune,
Domnul îţi va da o mai mare măsură din toate lucrurile de care ai nevoie.
Iar în anii care vor veni, oamenii vor vedea în tine roada dragostei, blândeţii, răbdării şi bunătăţii
datorită acelor lucruri pe care tu, va trebui să mi le dai mie ...

Dumnezeu, în Înţelepciunea Sa, s-a uitat jos din ceruri
Şi tocmai pentru că ştia că am nevoie de mai multă dragoste şi grijă
Te-a ales pe tine, pentru mine – cea mai bună dintre toate mămicile…

Iată-mă, aici sunt … Deşi nu sunt tocmai …. bine.

Dar, cu ajutorul Lui și al tău ... voi fi!

HOME LTD

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !