DECIZIE PRIVIND INSCRIEREA ASOCIATIEI LTD IN REGISTRUL ANAF !


Pentru a putea beneficia in continuare de deducerile fiscale, respectiv redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit sau redirectionarea celor 20% din impozitul pe profit (in cazul firmelor), orice asociatie trebuie sa fie inscrisa in Registrul Entitatilor / Unitatilor de Cult potrivit ORDINULUI nr. 819 din 19 martie 2019. Asociatia LTD a depus formularul 163 de inscriere si in urma analizei facute de ANAF, cererea privind inscrierea in Registru A FOST APROBATA.

DECIZIE ANAF nr. 2141027/24.04.2019


 

Reveria, o noua tulburare de atentie la copii?

14. 04. 16
posted by: As LTD
Accesări: 5051

reveriaCirca două milioane de copii suferă de o afecțiune care ar putea fi inclusă în viitor pe lista tulburărilor de atenție. Această boală poartă numele de tempo cognitiv lent (sluggish cognitive tempo, SCT) și se manifestă prin letargie, reverie și încetinirea procesării mentale, scrie The New York Times. „Acești copii nu sunt cei care le fac multe probleme părinților. Sunt cei care visează cu ochii deschiși, care nu își semnează lucrările și care sar peste întrebări. Sunt lucruri de genul acesta care afectează notele și performanța, așa că orice putem face pentru a înțelege ce se întâmplă cu acești copii e un lucru bun", a declarat prof. Keith McBurnett, care predă psihiatrie la Universitatea din California, San Francisco.

Potrivit paginii de Wikipedia dedicată tulburării și editată de dr. psiholog Russel Barkley, de la Universitatea Medicală din Carolina de Sud, copiii care suferă de SCT sunt ușor confuzi și adesea privesc fix într-un loc. De asemenea, au un timp de răspuns lent și mișcări încete și sunt caracterizați de o stare de hipoactivitate și somnolență.

În prezent, afecțiunea nu a fost recunoscută de Asociația Americană pentru Psihiatrie. Însă dacă va intra în Manualul de Diagnostic și Statistică pentru Tulburări Mintale, diagnosticul va fi însoțit de prescrierea de medicamente.

Prof. asociat de psihologie Steve Lee, de la Universitatea din California, Los Angeles, avertiza cu privire la urmările negative ale acestei situații, comparându-le cu dimensiunea pe care a luat-o tulburarea ADHD, pentru care sunt prescrise medicamente ce pot avea efecte adverse ca impulsivitatea, insomnia, suprimarea poftei de mâncare și altele. „Omul de știință din mine spune că trebuie să dobândim informații, dar știm că oamenii vor începe să spună că copiii lor au tulburarea, iar doctorii vor începe să administreze tratamente înainte să știm dacă este cu adevărat reală. ADHD a devenit o întrebare socială și de sănătate publică și este corect să chestionăm SCT. Ar trebui să manevrăm frânele cu mai multă sârguință", a declarat expertul, citat de The New York Times.

De asemenea, dr. Allen Frances, profesor emerit în psihiatrie la Universitatea Duke, afirma că vedem un moft în evoluție: „La fel ca în cazul ADHD care a fost un diagnostic popular timp de 15 ani, sau așa ceva, acesta este începutul altuia. Acesta este un experiment de sănătate publică pe milioane de copii."

Reveria din perspectiva negativă

În general, visarea cu ochii deschiși este văzută cu ochi critici. „Reveria este privită negativ, deoarece reprezintă faptul că nu faci ceva într-o societate care pune accentul pe productivitate. Suntem sub presiunea constantă de a face, a realiza, a produce, a reuși", subliniază John McGrail, pentru Web MD.

Cercetătorii de la Harvard au descoperit că ne petrecem aproape jumătate din perioada de veghe într-o stare de reverie, „gândindu-ne la altceva decât ceea ce facem". Acest timp pe care îl petrecem visând cu ochii deschiși și subiectul reveriei pot oferi indicii prețioase legate de starea de fericire a individului, susține unul dintre autorii studiului, psihologul Matthew Killingsworth. „Abilitatea de a te gândi la ceva ce nu se întâmplă este o reușită cognitivă care are un cost emoțional", susțin autorii. Mai mult, aceștia fac referire la perspective filosofice și religioase care ne „învață că fericirea se găsește prin trăirea momentului, iar practicanții sunt antrenați să reziste reveriei și să fie prezenți aici, acum".

Latura pozitivă a visatului cu ochii deschiși

În ciuda aspectelor negative, reveria aduce și câteva beneficii celui care, din când în când, își lasă mintea să rătăcească. Un grup de experți germani și americani au descoperit o asociere între o mai bună capacitate a memoriei de lucru și reverie. Memoria de lucru a fost definită drept „abilitatea creierului de a reține și rememora informații în momente de distragere a atenției", scrie Smithitsonian Mag. Participanții la experiment au fost rugați să efectueze una din două tipuri de sarcini ușoare: să apese un buton în momentul în care pe ecran apărea un mesaj, ori să țină ritmul respirației unei persoane prin lovituri pe o suprafață. De asemenea, experții au rugat voluntarii să le furnizeze informații despre perioadele de reverie experimentate în timpul exercițiului și au evaluat capacitatea memoriei lor de lucru. „Persoanele cu o mai bună capacitate a memoriei de lucru au raportat mai multe momente de rătăcire a minții în timpul acestor sarcini simple", a declarat autorul studiului, Daniel Levinson, de la Universitatea din Wisconsin-Madison.

Reveria este totodată o metodă bună de relaxare, scrie Web MD. Visatul cu ochii deschiși îi „permite minții tale să ia o pauză, o minivacanță prin care să elibereze tensiunea și anxietatea și să se reîmprospăteze", menționează autorii platformei.

De asemenea, contrar părerilor care asociează aceste momente cu lenevitul, această metodă îți poate crește productivitatea. Scriitoarea Cari Noga susține că își acordă 15 minute de reverie pentru a-și redobândi abilitatea de concentrare. În plus, un alt studiu arăta că în momentele de reverie sunt activate aceleași regiuni cerebrale implicate în procesele de imaginație și creativitate, scrie Huffington Post. Printre recompensele acestui obicei se mai numără: consolidarea memoriei, setarea de obiective, recuperarea unor amintiri profund personale, evaluarea personală și a celor din jur etc.

Însă trebuie să reținem că dacă suntem mereu prezenți în moment, vom pierde conexiuni importante între propriile gânduri ale minții rătăcitoare și lumea exterioară. „Creativitatea constă în acea intersecție dintre lumea din exteriorul nostru și cea din interiorul nostru", susține expertul, citează HuffPost.

sursa: semnele timpului.ro

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACT US

christiandragomir

CRISTIAN DRAGOMIR

Presedinte
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 724.644.197 Vodafone
Mail: asociatialtd@gmail.com
corina dragomir

CORINA DRAGOMIR

Membru fondator
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 770.260.749 RDS
Mail: corydragomir@gmail.com
               

ionela pruteanu

IONELA PRUTEANU

Membru fondator
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Logo Asociatie LTD 2019 FINAL fara shadows
Sos. Giurgiului nr.131 Bloc 1 Scara 4 Apartament 127
Sector 4 Bucuresti

 

 

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !