REDIRECTIONEAZA 2% CATRE TEODORA!

ÎȚI MULȚUMESC PENTRU SPRIJIN” este unul din motto-urile Asociației LTD prin care suntem recunoscători fiecăruia pentru tot suportul primit.Suntem conștienți că Dumnezeu a făcut și continuă să facă aceste minuni prin fiecare dintre voi, cei care ați fost și alegeți să fiți, în continuare, alături de Teodora! Dumnezeu să vă binecuvinteze!

NU UITAȚI: 15 MARTIE 2019 ESTE ULTIMA ZI ÎN CARE VEȚI PUTEA DEPUNE FORMULARUL 230 !

 Redirectioneaza 2 catre As LTD 2020 site

Formular 230 button

 

TRISOMIA 18 ”INCOMPATIBIL CU VIATA”. Descarca Brosura pag.1 & 2

DECIZIE PRIVIND INSCRIEREA ASOCIATIEI LTD IN REGISTRUL ANAF !


Pentru a putea beneficia in continuare de deducerile fiscale, respectiv redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit sau redirectionarea celor 20% din impozitul pe profit (in cazul firmelor), orice asociatie trebuie sa fie inscrisa in Registrul Entitatilor / Unitatilor de Cult potrivit ORDINULUI nr. 819 din 19 martie 2019. Asociatia LTD a depus formularul 163 de inscriere si in urma analizei facute de ANAF, cererea privind inscrierea in Registru A FOST APROBATA.

DECIZIE ANAF nr. 2141027/24.04.2019


 

Cele mai spectaculoase descoperiri medicale din 2013

14. 01. 02
posted by: Christian Dragomir
Accesări: 8337

FOTO: grandparents.com Anul acesta am fost martorii unor descoperiri și inovații spectaculoase în domeniul medical, care promit revoluționarea modului de tratare a pacienților și care deschid noi căi de cercetare pentru specialiștii care se luptă pentru dezvoltarea unor metode eficiente și noninvazive de depistare și tratament pentru persoanele suferinde. Iată o parte dintre acestea.

Metoda imunoterapiei pentru tratarea bolnavilor de cancer s-a clasat pe primul loc în topul celor mai importante descoperiri științifice din 2013, realizat de jurnalul Science, al Ascociației Amerciane pentru Progresul Științei. „Până în prezent, această strategie de valorificare a sistemului imunitar spre a ataca tumorile funcționează doar pentru anumite tipuri de cancer și doar în cazul câtorva pacienți, așa că este important să nu exagerăm beneficiile imediate. Dar mulți oncologi sunt convinși că asistă la nașterea unei noi și importante paradigme pentru tratamentul cancerului", a declarat editorul publicației, Tim Appenzeller.

CLARITY este o tehnică de imagistică a creierului care a schimbat în 2013 modul în care specialiștii analizează acest organ. Practic, metoda „a eliminat cel mai mare obstacol al imagisticii tradiționale a creierului", faptul că structura de lipide a organului împiedică pătrunderea luminii. Acest lucru face imposibilă analizarea în profunzime a creierului, al cărui țesut devine opac. Revoluționara metodă presupune înlocuirea acestui țesut lipidic cu un gel transparent, astfel încât cercetătorii să poată observa structurile și conexiunile creierului. Tehnica CLARITY poate fi folosită pentru analizarea creierelor cadavrelor, în scopul de a studia mai atent afecțiuni precum Alzheimer, autismul sau schizofrenia.

Anul acesta a adus o serie de inovații în ceea ce privește gadget-urile care simplifică și totodată eficientizează procedurile medicale. Unul dintre acestea este Eyes-On Glasses, o pereche de „ochelari deștepți" care ajută personalul medical să identifice mult mai rapid venele pacienților pentru a începe terapia intravenoasă, scrie Medical Daily. Cel mai important beneficiu pe care îl aduce noul dispozitiv este economia de timp. Un alt dispozitiv revoluționar este iKnife, „bisturiul inteligent" care detectează tumorile în timpul procedurilor chirurgicale. Device-ul ar putea contribui la creșterea ratei de succes în extirparea completă a cancerului, după o singură operație. În prezent, dispozitivul se află încă în teste.

Nu în ultimul rând, în 2013 printarea organelor sau a unor părți ale corpului a devenit realitate, grație tehnologiei de imprimare 3D. De exemplu, cu ajutorul revoluționarei metode, anul acesta, un grup de experți de la Universitatea Cornell a imprimat o ureche umană, iar specialiștii de la Oxford Performance Material au reconstruit trei sferturi din craniul unui pacient. Un alt exemplu este cel al lui Eric Morger, un bărbat desfigurat de intervenția chirurgicală prin care i-a fost extrasă o tumoare cât o minge de tenis. Tehnologia de scanare și imprimare 3D i-a redat bărbatului aspectul facial, dar și abilitatea de a vorbi normal, de a mânca și de a bea.

Inovațiile aduse anul acesta în domeniul medical nu se opresc, din fericire, aici. O parte deloc neglijabilă din tehnicile și metodele care păreau în trecut imposibile sunt astăzi tot mai aproape de realitate și deschid noi porți către cunoașterea misterelor corpului uman și a bolilor, dar și către descoperirea unor metode eficiente de tratare a maladiilor cu care se confruntă în prezent omenirea.

sursa: semnele timpului.ro

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACT US

christiandragomir

CRISTIAN DRAGOMIR

Presedinte
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 724.644.197 Vodafone
Mail: asociatialtd@gmail.com
corina dragomir

CORINA DRAGOMIR

Membru fondator
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 770.260.749 RDS
Mail: corydragomir@gmail.com
               

ionela pruteanu

IONELA PRUTEANU

Membru fondator
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Logo Asociatie LTD 2019 FINAL fara shadows
Sos. Giurgiului nr.131 Bloc 1 Scara 4 Apartament 127
Sector 4 Bucuresti

 

 

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !