DECIZIE PRIVIND INSCRIEREA ASOCIATIEI LTD IN REGISTRUL ANAF !


Pentru a putea beneficia in continuare de deducerile fiscale, respectiv redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit sau redirectionarea celor 20% din impozitul pe profit (in cazul firmelor), orice asociatie trebuie sa fie inscrisa in Registrul Entitatilor / Unitatilor de Cult potrivit ORDINULUI nr. 819 din 19 martie 2019. Asociatia LTD a depus formularul 163 de inscriere si in urma analizei facute de ANAF, cererea privind inscrierea in Registru A FOST APROBATA.

DECIZIE ANAF nr. 2141027/24.04.2019


 

In atentia celor care solicita sprijinul Asociatiei LTD !

17. 11. 07
posted by: As LTD
Accesări: 7599

Cand am hotarat infiintarea Asociatiei Lidia Teodora Dragomir, motivatia a fost una cat se poate de simpla si anume sustinerea tratamentelor, terapiilor si a ingrijirii Teodorei. In cadrul sistemului de stat, implicatia in terapiile si chiar tratamentul unor astfel de cazuri este una minima deoarece statul (inca) nu poate asigura toate nevoile unor astfel de pacienti. Prin urmare trebuie sa incerci sa-ti gasesti propriile modalitati legale prin care sa-ti asiguri resursele de care ai nevoie.

Datorita acestor nevoi s-a nascut, in prima faza, dorinta de a infiinta asociatia. Ulterior, ne-am gandit ca pe langa scopul initial de sustinere a recuperarii Teodorei, un alt obiectiv al Asociatiei ar putea fi acela de a se implica/ajuta si alte cauze umanitare (in masura in care resursele materiale sau financiare vor permite acest lucru).

In scurta noastra existenta ca si entitate juridica (doar 3 ani – multi inainte :) ) am reusit sa ne implicam cu succes in cateva cauze umanitare care ne-au solicitat ajutorul. Au existat persoane care si-au gasit potentiali donatori pentru cauzele lor – redirectionari ale impozitului pe profit din partea unor firme, etc…– insa neavand entitate juridica situatia intra in impas iar donatorii nu puteau concretiza sprijinul pentru acea cauza. Au apelat la Asociatia LTD si am reusit sa ajutam prin creerea unui cadru legal care a dus la concretizarea ajutorului. Toate aceste lucruri au fost facute FARA NICIUN COMISION din partea noastra (cum practica de altfel – si pe buna dreptate – mai toate asociatiile).

Una din formele cele mai des intalnite de cerere de sprijin a fost aceea de a accepta colectarea si redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit catre asociatie. Multi din cei care au probleme de sanatate si nevoi financiare mari, apeleaza la tipul acesta de sustinere trimitand sau colectand formularele 230 catre asociatiile cu care s-au inteles (verbal) in prealabil.

Este important sa cunosti cateva lucruri in cazul in care apelezi la o astfel de metoda:

-          Solicita asociatiei la care ai apelat un contract / proces verbal in care sa fie mentionati contribuabilii ce redirectioneaza catre asociatie prin tine. Acest document il poti edita si personal iar asociatia il poate semna / stampila in momentul predarii formularelor. Prin acest contract iti asumi deopotriva si responsabilitatea corectitudinii si legalitatii formularelor redirectionate catre ei. Fara un astfel de contract, asociatia nu are nicio obligatie fata de tine !

-          Solicita infiintarea unui cont personal in cadrul asociatiei. Doar un cont personal iti poate arata suma exacta din formularele pe care le-ai strans in beneficiul asociatiei. In lipsa unui cont personal, sumele vor fi cumulate cu cele ale asociatiei iar acesteia ii este (aproape) imposibil de estimat suma reala a formularelor tale. Ca si la primul punct, si aici trebuie sa-ti asumi anumite responsabilitati si anume intretinerea si gestionarea lunara / anuala a contului, comisioanele catre banca plus contabilitatea de la finalul anului. Cheltuieli pe care va trebui sa le suporti. Nicio asociatie nu va face asta in locul tau ! In momentul infiintarii unui cont personal in cadrul asociatiei, fi atent ca acest cont sa fie trecut pe Formularul 230 de redirectionare si nu cel initial al asociatiei. In cazul in care pe formular nu este trecut contul tau, banii vor fi virati in contul mentionat pe formular !

De ce mentionez aceste lucruri ?! In primul rand pentru o mai buna constientizare a celor care apeleaza la asociatii pentru sprijin prin aceasta metoda si in al doilea rand pentru ca s-a apelat la acest tip de ajutor la noi insa fara nicio asumare a vreunei responsabilitati – fara contract si fara cont personal.

Am ales totusi, datorita gravitatii si urgentei unei situatii, sa ajutam si asa, urmand sa facem o estimare a sumei. In urma estimarii facute, persoanele au devenit revoltate si chiar suspicioase folosind chiar acuze si amenintari la adresa noastra deoarece estimarea lor era una de-a dreptul halucinanta, cu mult peste asteptarile reale. “Vina” insa ne apartine deoarece ne-am lasat impresionati de caz si de gravitatea lui trecand in plan secund aspectele cele mai importante si mai ales …caracterul oamenilor. Este de-a dreptul frustrant si descurajator sa ajuti, sa faci bine si sa sustii cu toata fiinta si resursele tale iar ulterior … sa fii suspectat ca vrei sa profiti. Intr-un context in care Asociatia noastra nu a oprit sau pretins vreodata vreun comision de la cineva !!! Prin urmare …


Am decis la nivel de Asociatie ca fara un contract prin care cei ce solicita sprijinul sa-si asume responsabilitatea legala fata de formularele stranse si mai ales fara infiintarea unui cont personal din care sa reiasa exact sumele care intra in acel cont, Asociatia Lidia Teodora Dragomir sa nu mai ofere sprijin de acest tip bazat pe “estimare si incredere”.


Stiu ca este posibil ca unii din cei care apeleaza cu buna credinta la noi, sa fie dezavantajati de aceasta masura insa nu am de ales. In domeniul contabil / juridic nu exista incredere ci doar ... ce este scris !

Dorinta de a sustine si alte cauze se datoreaza compasiunii pe care o avem prin faptul ca Teodora este un copil cu probleme si nevoi la fel ca toti ceilalti care ne solicita ajutorul. Vom continua sa ajutam insa doar in conditiile mentionate!

In speranta ca am fost cat se poate de explicit si inteles,va doresc tuturor sanatate!

Cristian Dragomir
Presedinte
Asociatia Lidia Teodora Dragomir

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACT US

christiandragomir

CRISTIAN DRAGOMIR

Presedinte
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 773.795.826 RDS
           (+40) 724 644 197 Vodafone
Mail: asociatialtd@gmail.com
                    corina dragomir

CORINA DRAGOMIR

Membru
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 770.260.749 RDS
Mail: corydragomir@gmail.com
LTD logo Joe 2017
Sos. Giurgiului nr.131 Bloc 1 Scara 4 Apartament 127
Sector 4 Bucuresti

 

 

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !