Haos la ANAF. Se pregătește a treia variantă a formularului 230, pentru redirectionarea sumelor din impozitul pe venit.

Ordine ANAF
20. 02. 10
posted by: As LTD
Accesări: 1437

ANAF a reușit, (și) în acest an, să complice îngrozitor lucrurile. Formularul 230 există, deja, în două variante diferite și este pregătită … a treia. Peste o sută de organizații non-guvernamentale, cele mai multe înființate de părinții unor copii cu boli grave, cer Ministerului Finanțelor să tranșeze rapid această situație și să nu-i mai pună pe drumuri.

Cum s-a ajuns aici?

La sfârșitul lunii ianuarie, ANAF a publicat două formulare diferite într-un interval de șapte zile.

În vigoare sunt două ordine: OPANAF 50/2019 si OPANAF 147/2020 Și de aici haosul … deoarece aceste ordine au păstrat valabilitatea atât a formularului de 2% (cel emis anul trecut) cât și a celui emis la începutul acestui an, respectiv cel de 3,5%. Formularul de 2% cuprinde perioada 1 ianuarie – 31 martie 2019 iar cel emis la începutul acestui an cuprinde perioada 01 Aprilie – 31 decembrie 2019.

Pentru ca haosul sa fie complet, Ministerul Finanțelor a anunțat azi că va elabora un alt formular (al treilea!) simplificat (cât de simplificat vom vedea!), care va cuprinde ambele formulare emise până în prezent.

"Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală elaborează un formular simplificat pentru direcţionarea, către entităţile non-profit sau unităţile de cult, a unei sume din impozitul pe venit aferent anului 2019, care va fi publicat săptămâna viitoare şi va putea fi utilizat până la data de 25 mai 2020 …  subliniază un comunicat al Ministerului Finanţelor.”

"Pentru simplificarea mecanismului de distribuire a sumelor din impozitul pe venit aferent anului 2019, la nivelul MFP şi ANAF, se află în curs de elaborare un formular unic care cuprinde cele două perioade, fără ca acesta să afecteze opţiunile deja exercitate prin utilizarea formularelor 230 existente până la data publicării noului formular simplificat. De asemenea, publicarea noului formular 230 nu exclude posibilitatea utilizării şi depunerii la organul fiscal, în continuare, a formularelor iniţiale, dedicate celor două perioade aferente anului 2019. Astfel, opţiunea persoanelor fizice privind distribuirea sumelor din impozitul pe venit aferent anului 2019 poate fi exercitată până la data de 25 mai 2020, utilizând oricare dintre formulare, respectiv: formularele existente, dedicate celor două perioade, situaţie în care se utilizează câte un formular pentru fiecare perioadă, sau formularul unic simplificat, în care sunt cuprinse cele două perioade". explică MFP.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACT US

Contact and board image LTD site

MESAJ PENTRU MĂMICILE COPIILOR SPECIALI ...

scrisoare catre mamiDragă mămică,

Îmi pare rău că nu sunt tocmai bine,
Nu sunt aşa … normală precum ar trebui.
Ştiu că eşti tristă, și cunosc durerile din inima ta,
Văd toate lacrimile rostogolindu-se pe faţa ta.
Ai aşteptat atâta vreme după mine şi acum…
Nu sunt tocmai bine,

Dar mami, răsplata ta va fi mai mare. comorile din inima ta vor fi mai multe.
Şi pentru că a trebuit să-mi dai mai multă dragoste, tandreţe şi afecțiune,
Domnul îţi va da o mai mare măsură din toate lucrurile de care ai nevoie.
Iar în anii care vor veni, oamenii vor vedea în tine roada dragostei, blândeţii, răbdării şi bunătăţii
datorită acelor lucruri pe care tu, va trebui să mi le dai mie ...

Dumnezeu, în Înţelepciunea Sa, s-a uitat jos din ceruri
Şi tocmai pentru că ştia că am nevoie de mai multă dragoste şi grijă
Te-a ales pe tine, pentru mine – cea mai bună dintre toate mămicile…

Iată-mă, aici sunt … Deşi nu sunt tocmai …. bine.

Dar, cu ajutorul Lui și al tău ... voi fi!

HOME LTD

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !