TRAIESC DATORITA LUI . . .

header 05.jpg

Redirectioneaza catre Teodora!

Pliant reclama AsLTD 2 OTP Final Pliant reclama AsLTD 20 OTP Final

Formular 230 button

20 ARTICLE image 2016

CONTRACT DE SPONSORIZARE  (valabil pentru firme)

Breaking News Logo

UPDATE 13.03.2019

Prin ordonanţă de urgenţă s-a aprobat prorogarea termenului de depunere a formularului 230 „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii’, până la data de 31 iulie 2019, inclusiv !

Guvernul prelungește până pe 31 iulie termenul pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, a anunțat marți (12.03.2019) premierul Viorica Dăncilă în debutul ședinței de guvern. Tot până pe 31 iulie va fi prelungit și termenul pentru depunerea formularului 230, prin care cetățenii pot redirecționa 2% din impozitul pe venit către ONG-uri. Ambele documente aveau termen – limită data de 15 martie.


MODIFICĂRI privind VARIANTA formularului 230 precum și TERMENUL LIMITĂ  DE DEPUNERE !

Site-ul ANAF a publicat în cursul acestei dimineți (16.01.2019) varianta nouă a formularului 230, versiune ce conține și posibilitatea de a redirecționa 3,5% către entitățile non-profit care sunt furnizoare licențiate de servicii sociale. Există doar câteva ONG-uri licențiate pentru toate celelalte rămânând opțiunea clasică de redirecționare a 2% din impozitul pe venit.

Noutatea cea mai "dureroasă" apare la termenul limită de depunere: potrivit noilor reglementări, ANAF a hotărât ca anul acesta termenul limită să fie 15 MARTIE 2019 și nu 25 mai, așa cum a fost în anii precedenți. Este evident că măsura este una cât se poate de nedreaptă deoarece rămân mai puțin de 2 luni, începând de azi, pentru a putea strânge și depune la termen formularele, măsură ce va face ca anul acesta să rămână mai mulți bani la bugetul de stat...

Emiți o nouă versiune a formularului în data de 16 ianuarie, la două săptămâni de la încheierea anului și reduci termenul de depunere cu 2 luni !!! Practic în loc de 5 luni cât erau până acum pentru strângerea formularelor (Ianuarie -Mai) au rămas doar 2 luni din acest moment (Ianuarie-Martie) ....prin urmare este evident că multe asociații nu vor reuși, din cauza timpului prea scurt, să mai strângă nici jumatate din ceea ce au strâns în anii anteriori.

Datorită acestui fapt, FAC UN APEL DE MOBILIZARE a acelora dintre dvs care doriți să redirectionați 2% din impozitul datorat statului pe anul trecut către Asociația LTD și în felul acesta s-o susțineți pe Teodora ! DESCĂRCAȚI FORMULARUL 230, completați-l cu datele dvs. și mergeți la Administrația Fiscală de care aparțineți pentru a-l depune. Există varianta să-l puteți trimite la ANAF-ul de care aparțineți și prin poștă cu confirmare de primire (vezi ADRESE ANAF București și Ilfov sau ANAF ȚARĂ) sau dacă aveți cont SPV (Spațiu Privat Virtual) să-l puteți depune online !

O altă variantă, poate mai ușoară pentru unii dintre dvs., ar fi să ne contactați telefonic (0773.795.826 / 0770.260.749) sau pe mail, pentru a putea stabili o întâlnire în care să venim să-l luăm și să-l depunem noi în locul dvs.!

Evident că ne-ar ușura foarte mult sarcina varianta în care puteți depune personal la ghișeu sau alegeți să-l trimiteți direct prin poștă însă în cazul în care nu este posibil acest lucru, luați în considerare si varianta menționată mai sus. Pentru orice informație, scrieți vă rog pe adresa

NU UITAȚI: 15 MARTIE 2019 ESTE ULTIMA ZI ÎN CARE VEȚI PUTEA DEPUNE FORMULARUL !

Vă mulțumim pentru sprijin ! Fiți binecuvântați !


 

DESPRE MINE . . .

header 03M-am nascut in 05 Aprilie 2010 intr-o conditie medicala declarata de medici, incompatibila cu viata. Diagnosticata cu Trisomia 18 (Syndrom Edwards), malformatie cardiaca complexa (DORV) si inca multe alte afectiuni depistate ulterior, am inceput din acel moment lupta pentru supravietuire. Puteti citi aici "Povestea mea" si totodata sa urmariti filmul complet al operatiilor la inima ! Sper sa pot fi o incurajare pentru toti cei care veti cunoaste povestea mea de viata !

 

DECIZIE PRIVIND INSCRIEREA ASOCIATIEI LTD IN REGISTRUL ANAF !


Pentru a putea beneficia in continuare de deducerile fiscale, respectiv redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit sau redirectionarea celor 20% din impozitul pe profit (in cazul firmelor), orice asociatie trebuie sa fie inscrisa in Registrul Entitatilor / Unitatilor de Cult potrivit ORDINULUI nr. 819 din 19 martie 2019. Asociatia LTD a depus formularul 163 de inscriere si in urma analizei facute de ANAF, cererea privind inscrierea in Registru A FOST APROBATA.

DECIZIE ANAF nr. 2141027/24.04.2019


 

Provocarea de a fi parintele unui copil cu dizabilitati !

14. 12. 11
posted by: Christian Dragomir

A avea un copil cu dizabilităţi este o provocare căreia părinţii trebuie să-i facă faţă la fiecare pas şi care, de cele mai multe ori, îi copleşeşte. De aceea diferite organisme oferă consiliere, sfaturi şi chiar formare profesională pentru mame, cu diferite scopuri.

Proiectul PRO F.A.M. vrea ca, mai presus de orice, să le întindă o mână mamelor descurajate, marginalizate, respinse de societate şi să investească în oameni. Mai mult decât atât, vrea să vină în întâmpinarea uneia dintre cele mai mari probleme ale părinţilor cu copii cu dizabilităţi: lipsa de susţinere şi prietenie.

În cadrul acestui proiect, se pot întemeia prietenii frumoase şi se pot crea „reţele” de ajutor şi de dragoste: „un autist poate să împingă un cărucior […], iar cel din cărucior poate să vorbească zâmbindu-i autistului şi fiecare va face pentru celălalt ce nu va face pentru el”, spune Beatrice Iordache, una dintre mamele care ştiu ce înseamnă să ai un copil cu dizabilităţi.

Prietenii Monicăi

Monica, fetiţa ei, aflată acum laa vârsta adolescenţei, a fost diagnosticată în copilărie cu sindromul Asperger (o tulburare de dezvoltare care prezintă şi anumite manifestări de autism). Ea descrie acel moment ca pe un trăsnet, pentru că este „ca şi cum te-ar anunţa că ţi-a murit copilul; este acelaşi şoc, pentru că ştii că moare viitorul lui”. Deşi cei din jur nu i-au fost alături lui Beatrice, ea a ştiut să o ia în fiecare zi de la capăt. „Când ai un copil cu probleme, valorile se schimbă. Nici casa, nici obiectele şi nimic altceva nu mai este important în afară de zâmbetul copilului”, spunea ea.

Odată cu boala Monicăi a cunoscut şi ce înseamnă a fi marginalizată, etichetată, învinovăţită de boala copilului şi altele. Deşi fetiţa ei s-a vindecat, după cum relata într-un interviu pentru Radio Vocea Speranței, Beatrice a considerat că speranţa care i-a umplut ei sufletul trebuie să o împărtăşească şi altor mămici care se află în situaţii similare şi, de asemenea, trebuie să facă ceva pentru a le oferi un moment de răgaz, un timp pentru ele şi o „injecţie” de autostimă.

A înfiinţat Asociaţia Prietenii Monicăi, prin care încearcă să le ajute şi să le arate mamelor cu copii cu probleme că încă pot fi fericite, şi ele, şi copiii lor. A realizat un parteneriat cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi a demarat un proiect cu cofinanţare europeană, PRO F.A.M., care le oferă mamelor cu copii cu dizabilităţi posibilitatea de a se reintegra pe piaţa muncii prin programe de calificare, recalificare şi instruire. Proiectul este adresat mămicilor din regiunilie Bucureşti, Ilfov, centru şi sud-est care pot obţine calificare de cofetar, patiser, decoraţiuni florale, croitor şi altele.

Timp pentru mame

Mai bine de jumătate dintre mamele cu copii cu dizabilităţi renunţă la locul de muncă pentru a-şi îngriji copiii. Renunţă chiar şi la timpul dedicat propriei lor persoane şi la orice altă activitate, dedicându-se în totalitate copiilor. Beatrice Iordache spune că prin acest proiect a vrut să le ofere acestor mămici „o viaţă”, să le demonstreze că pot avea timp şi pentru ele, iar abilităţile lor pot fi apreciate şi aplaudate.

Majoritatea familiilor în care se naşte un copil cu dizabilităţi, deşi copleşite la început, acceptă în cele din urmă acest lucru, care le va schimba iremediabil viaţa, şi reuşesc să găsească forţa necesară pentru a merge mai departe. Dar lucrurile nu sunt simple. De cele mai multe ori au nevoie de timp pentru a depăşi frământările sufleteşti, remuşcările, confuzia sau întrebările retorice precum „de ce?”.

Apoi trebuie să facă faţă prejudecăţilor, lipsei de susţinere şi înţelegere din partea celor din jur, lipsei de informare în ceea ce priveşte dizabilitatea copilului şi, nu în ultimul rând, problemelor legate de integrarea în societate a acestor copii şi chiar a părinţilor lor.

Copiii cu dizabilităţi şi părinţii acestora nu au nevoie de compătimirea sau mila noastră, ci de o mână întinsă, de înţelegere, de prietenie şi, mai presus de toate, de dragoste.

citeste mai mult pe semneletimpului.ro

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACT US

christiandragomir

CRISTIAN DRAGOMIR

Presedinte
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 773.795.826 RDS
           (+40) 724 644 197 Vodafone
Mail: asociatialtd@gmail.com
                    corina dragomir

CORINA DRAGOMIR

Membru
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 770.260.749 RDS
Mail: corydragomir@gmail.com
LTD logo Joe 2017
Sos. Giurgiului nr.131 Bloc 1 Scara 4 Apartament 127
Sector 4 Bucuresti

 

 

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !