TRĂIESC DATORITĂ LUI . . .

header 08.jpg

Cati si Aida Elena, doua minuni

13. 11. 12
Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2015
Creat: 12 Noiembrie 2013

cati si aidaSaptamana aceasta am avut doua intalniri speciale cu familiile a doua fetite pe care le pot numi, fara riscul de a gresi, minuni ale Domnului. Conditia lor de viata, din perspectiva sumbra a diagnosticului si a prognozei, este similara cu a Teodorei: fara sansa de supravietuire. Realitatea arata ca indiferent de statistici si prognoze, cel care decide care sunt sansele de supravietuire in astfel de situatii este Dumnezeu si nu omul. De-a lungul timpului, istoria umanitatii ne confirma ca mult mai multe minuni si vindecari au fost facute prin credinta, incredere in Domnul si in puterea Lui decat prin orice forma de tratament medical (care in fond, tot prin mana Lui vine). Va invit sa cunoasteti aceste doua minuni si la final, inima fiecaruia dintre voi sa fie sensibilizata de Duhul lui Dumnezeu determinandu-va la mijlocire pentru aceste fetite.  

catiMiercuri ne-am intalnit cu Ecaterina Manea, o fetita diagnosticata cu trisomia 13 (Syndrom Patau). Cati este un copil deosebit care dovedeste tuturor ca alaturi de Dumnezeu, totul este posibil. Ca si Trisomia 18, Trisomia 13 mai este intalnita si sub denumirea de "incompatibilitate cu viata" datorita sanselor de supravietuire. Atat in T18 cat si in T13, statisticile arata ca aproximativ 95% din copii cu astfel de probleme nici macar nu se nasc ci sunt avortati spontan. Procentul mic, cei 5% care reusesc sa intre in lumea noastra, nu supravietuiesc mai mult de cateva luni iar in cele mai fericite cazuri cel mult un an si asta in conditii critice de sanatate. Cati este o minune deoarece are deja 2 ani si o evolutie in recuperare destul de buna cu reale progrese. Pentru a citi mai multe despre Cati si evolutia ei accesati pagina personala.

aidaSambata am avut ocazia sa o cunosc pe Aida Elena, o fetita frumoasa de numai 6 luni, diagnosticata cu ... trisomia 18-full. A fost la noi in vizita impreuna cu parintii ei si am impartasit cate ceva din experienta noastra de pana acum cu Teodora. Desi suparata din cauza unei infectii urinare care ii provoca atat febra cat si stari de disconfort si chiar durere, a reusit sa ne impresioneze prin frumusetea si sensibilitatea ei. Teo a indragit-o foarte repede si cum am asezat-o langa Aida, si-a manifestat imediat afectiunea fata de ea (dupa cum puteti vedea si in foto-jos). Aida are, datorita trisomiei 18, malformatie cardiaca (DSV - defect septal ventricular). Din statistici reiese ca aceasta nu implica (cel putin nu in acest moment) interventie chirurgicala pe cord insa exista in prezent anumite riscuri, unul dintre ele fiind insuficienta cardiaca sau decompensarea pulmonara (saturatia ei este in jurul valorilor 85%-90%). Pe langa DSV, Aida mai sufera si de o hipertensiune pulmonara ceea ce complica starea ei de sanatate.

Am facut publice aceste cauze deoarece este nevoie de interventia Domnului pentru recuperarea si restaurarea starii lor de sanatate. Sistemele medicale, la nivel mondial, nu au solutii pentru astfel de diagnostice de aceea le-au si denumit "incompatibilitate cu viata". Este cumplit pentru un parinte, care si-a dorit si asteptat copilul atat de mult, sa primeasca o veste care ii spulbera visele si ii elimina orice sansa de a mai spera: "copilul dumneavoastra nu va trai, este incompatibil cu viata". Ramai fara cuvinte, doar cu lacrimile siroind pe obraz; lacrimi care tradeaza suferinta si durerea nemarginita a inimii... De aceea am adus la cunostinta voastra aceste cazuri pentru ca pe lista voastra de rugaciune, sa includeti si aceste nume. Stim ca ceea ce este cu neputinta la oameni, este cu putinta la Dumnezeu.

Teodora este dovada vie a faptului ca Domnul Isus poate face imposibilul posibil si incompatibilul...compatibil. Domnul sa va binecuvinteze si sa rasplateasca sustinerea acestor familii in rugaciune !

teo si cati

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

DESPRE MINE . . .

header 08

M-am născut în 05 Aprilie 2010 într-o condiție medicală declarată de medici, incompatibilă cu viața. Diagnosticată cu Trisomia 18 (Syndrom Edwards), malformație cardiacă complexă (DORV) și multe alte afecțiuni depistate ulterior, am început din acel moment lupta pentru supraviețuire. Puteți citi aici "Povestea mea"  și totodată să urmăriți filmul complet al operațiilor la inimă ! Sper să pot fi o încurajare pentru toți cei care veți cunoaște povestea mea de viață !


 

CONTACT US

Contact and board image LTD site

MESAJ PENTRU MĂMICILE COPIILOR SPECIALI ...

scrisoare catre mamiDragă mămică,

Îmi pare rău că nu sunt tocmai bine,
Nu sunt aşa … normală precum ar trebui.
Ştiu că eşti tristă, și cunosc durerile din inima ta,
Văd toate lacrimile rostogolindu-se pe faţa ta.
Ai aşteptat atâta vreme după mine şi acum…
Nu sunt tocmai bine,

Dar mami, răsplata ta va fi mai mare. comorile din inima ta vor fi mai multe.
Şi pentru că a trebuit să-mi dai mai multă dragoste, tandreţe şi afecțiune,
Domnul îţi va da o mai mare măsură din toate lucrurile de care ai nevoie.
Iar în anii care vor veni, oamenii vor vedea în tine roada dragostei, blândeţii, răbdării şi bunătăţii
datorită acelor lucruri pe care tu, va trebui să mi le dai mie ...

Dumnezeu, în Înţelepciunea Sa, s-a uitat jos din ceruri
Şi tocmai pentru că ştia că am nevoie de mai multă dragoste şi grijă
Te-a ales pe tine, pentru mine – cea mai bună dintre toate mămicile…

Iată-mă, aici sunt … Deşi nu sunt tocmai …. bine.

Dar, cu ajutorul Lui și al tău ... voi fi!

HOME LTD

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !