TRAIESC DATORITA LUI . . .

header 05.jpg

Redirectioneaza 35 catre As LTD 2020ÎȚI MULȚUMESC PENTRU SPRIJIN” este unul din motto-urile Asociației LTD prin care suntem recunoscători fiecăruia pentru tot suportul primit.Suntem conștienți că Dumnezeu a făcut și continuă să facă aceste minuni prin fiecare dintre voi, cei care ați fost și alegeți să fiți, în continuare, alături de Teodora! Dumnezeu să vă binecuvinteze!

NU UITAȚI: 15 MARTIE 2020 ESTE ULTIMA ZI ÎN CARE VEȚI PUTEA DEPUNE FORMULARUL 230 !

DESCĂRCAȚI FORMULARUL 230, completați-l cu datele dvs. și mergeți la Administrația Fiscală de care aparțineți pentru a-l depune. O altă variantă este aceea de a-l trimite la ANAF-ul de care aparțineți prin poștă cu confirmare de primire (vezi ADRESE ANAF București și Ilfov sau ANAF ȚARĂ) sau, cea mai comodă modalitate, dacă aveți cont SPV (Spațiu Privat Virtual) îl puteți depune online !

Termen limită pentru depunere: 15 Martie 2020

”ÎȚI MULȚUMESC PENTRU SPRIJIN!”

Formular 230 button

DESPRE MINE . . .

header 03M-am nascut in 05 Aprilie 2010 intr-o conditie medicala declarata de medici, incompatibila cu viata. Diagnosticata cu Trisomia 18 (Syndrom Edwards), malformatie cardiaca complexa (DORV) si inca multe alte afectiuni depistate ulterior, am inceput din acel moment lupta pentru supravietuire. Puteti citi aici "Povestea mea" si totodata sa urmariti filmul complet al operatiilor la inima ! Sper sa pot fi o incurajare pentru toti cei care veti cunoaste povestea mea de viata !

 

DECIZIE PRIVIND INSCRIEREA ASOCIATIEI LTD IN REGISTRUL ANAF !


Pentru a putea beneficia in continuare de deducerile fiscale, respectiv redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit sau redirectionarea celor 20% din impozitul pe profit (in cazul firmelor), orice asociatie trebuie sa fie inscrisa in Registrul Entitatilor / Unitatilor de Cult potrivit ORDINULUI nr. 819 din 19 martie 2019. Asociatia LTD a depus formularul 163 de inscriere si in urma analizei facute de ANAF, cererea privind inscrierea in Registru A FOST APROBATA.

DECIZIE ANAF nr. 2141027/24.04.2019


 

OPTIUNEA DE REDIRECTIONARE PENTRU 2 ANI !

F230 valabilitate 2 ani optiune

Ne-ar ajuta enorm dacă AȚI DEPUNE PERSONAL FORMULARUL 230 la Administrația Fiscală de care aparțineți și mai mult dacă AȚI ALEGE OPȚIUNEA PENTRU REDIRECȚIONARE TIMP DE 2 ANI !

Vă mulțumim anticipat tuturor celor care veți alege s-o susțineți pe Teodora și acțiunile umanitare ale Asociației Lidia Teodora Dragomir! Dumnezeu să vă binecuvinteze!

TRISOMIA 18 ”INCOMPATIBIL CU VIAȚA”. Descarcă Broșura pag.1 & 2

Un nou diagnostic: Leucom Corneean

14. 07. 15
posted by: As LTD

De cateva luni tot incercam sa-i facem Teodorei un control oftalmologic complet datorita deselor inflamari ale ochiului drept dar mai ales a leziunii pe care o are pe pupila. Am mers si in Austria insa medicul de acolo nu a reusit sa faca investigatii prea mari deoarece Teo nu a vrut sa deschida ochii pentru a fi consultata. In cele din urma am reusit ieri sa mergem la dr.Andreea Ciubotaru la clinica Infosan.

In urma consultatiei, medicul a constatat ca Teodora are afectiuni oftalmologice (de parca nu ar fi fost de ajuns cele pe care le-a avut deja...). Ochiul stang sufera de un astigmatism miopic cu o dioptrie de -2 (cam mult pentru varsta de 4 ani !) insa diagnosticul mai grav a fost cel pus la ochiul drept (cel cu problemele inflamatorii si leziunea frontala pe pupila): leucom corneean.

Am fost intrebati de cand are afectiunea aceasta insa din pacate nu am putut s-o localizam exact in timp. Teodora a avut atat de multe incat prioritare au fost cele care tineau de viata si de moarte. Acum incercam sa le rezolvam si pe cele care nu au reprezentat o prioritate. Imi aduc aminte ca, fiind in terapie intensiva la Budimex, chiar la cateva luni de la nastere, ochiul drept se inflamase si il tinea inchis tot timpul. Le-am semnalat doctorilor aceasta problema insa fiind diagnosticata cu trisomia 18, malformatie cardiaca complexa si ulterior multe altele descoperite, ne-au spus...”are atatea afectiuni si dvs va mai uitati la ochi...”


 Leucom corneean

Este o cicatrice groasa, de culoare cenusie sau alba-sidefie, ce intereseaza toate sau aproape toate straturile corneene. In functie de intinderea lor, leucoamele pot fi totale sau partiale. Adeseori in grosimea sau la suprafata lui, leucomul corneean este invadat de vase de neoformatie si in acest caz poarta denumirea de leucom vascularizat. Daca leucomul corneean s-a produs dupa un ulcer corneean perforat, in grosimea sa se constata irisul inclavat sub forma unei zone mai negricioase; este asa numitul leucom corneean aderent. Dezvoltarea glaucomului secundar pe un ochi cu leucom corneean aderent care blocheaza unghiul de filtratie poate conduce, din cauza cicatricii mai subtiri decat corneea normala, la aparitia unei ectazii a leucomului numita stafilom corneean.

Diagnostic

Se pune pe baza faptului ca cicatricile corneene
- nu sunt insotite de nici un fel de fenomene iritative,
- la suprafata lor epiteliul corneean este intact si lucios
- sunt stationare si definitive. Fenomene iritative oculare apar de obicei doar in leucoamele corneene exulcerate.

Tratament

Singurul eficace este tratamentul chirurgical. Pentru obtinerea ameliorarii acuitatii vizuale se fac cheratoplastii. Acestea pot fi totale sau partiale in functie de intinderea zonei corneene inlocuite si perforante sau lamelare in functie de grosimea corneei substituite prin grefon. Cand cicatricea ocupa zone centrale ale corneei si mascheaza pupila, se poate crea printr-o iridectomie o pupila artificiala, corespunzatoare unei zone corneene transparente.

Informatii preluate de pe site-uri de specialitate.

Urmeaza un tratament intensiv si tot odata agresiv timp de doua saptamani, urmand ca dupa aceasta perioada sa facem un nou control oftalmologic in care se va stabili ce este de facut. In momentul acesta, potrivit medicului, vederea Teodorei este afectata la nivelul ochiului drept datorita acestei leziuni, insa nici ochiul stang nu sta foarte bine le nivelul acuitatii vizuale deoarece acest -2 ar impune purtarea ochelarilor de vedere (ceea ce in momentul acesta nu este indicat pentru ca si i-ar da jos in secunda urmatoare). Pentru a nu-i fi afectata vederea la ochiul drept, s-ar impune operatie de transplant de cornee.

Am crezut ca s-a terminat insa ... ”surprizele” continua. Domnul sa lucreze in continuare dupa puterea manifestata si pana acum in viata ei (dar si a noastra) lasand vindecarea Lui peste ochii Teodorei !

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACT US

christiandragomir

CRISTIAN DRAGOMIR

Presedinte
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 724.644.197 Vodafone
Mail: asociatialtd@gmail.com
corina dragomir

CORINA DRAGOMIR

Membru fondator
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 770.260.749 RDS
Mail: corydragomir@gmail.com
               

ionela pruteanu

IONELA PRUTEANU

Membru fondator
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Logo Asociatie LTD 2019 FINAL fara shadows
Sos. Giurgiului nr.131 Bloc 1 Scara 4 Apartament 127
Sector 4 Bucuresti

 

 

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !