TRAIESC DATORITA LUI . . .

header_09.jpg

Redirectioneaza catre Teodora!

Pliant reclama AsLTD 2 OTP Final Pliant reclama AsLTD 20 OTP Final

Formular 230 button

20 ARTICLE image 2016

CONTRACT DE SPONSORIZARE  (valabil pentru firme)

Breaking News Logo

UPDATE 13.03.2019

Prin ordonanţă de urgenţă s-a aprobat prorogarea termenului de depunere a formularului 230 „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii’, până la data de 31 iulie 2019, inclusiv !

Guvernul prelungește până pe 31 iulie termenul pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, a anunțat marți (12.03.2019) premierul Viorica Dăncilă în debutul ședinței de guvern. Tot până pe 31 iulie va fi prelungit și termenul pentru depunerea formularului 230, prin care cetățenii pot redirecționa 2% din impozitul pe venit către ONG-uri. Ambele documente aveau termen – limită data de 15 martie.


MODIFICĂRI privind VARIANTA formularului 230 precum și TERMENUL LIMITĂ  DE DEPUNERE !

Site-ul ANAF a publicat în cursul acestei dimineți (16.01.2019) varianta nouă a formularului 230, versiune ce conține și posibilitatea de a redirecționa 3,5% către entitățile non-profit care sunt furnizoare licențiate de servicii sociale. Există doar câteva ONG-uri licențiate pentru toate celelalte rămânând opțiunea clasică de redirecționare a 2% din impozitul pe venit.

Noutatea cea mai "dureroasă" apare la termenul limită de depunere: potrivit noilor reglementări, ANAF a hotărât ca anul acesta termenul limită să fie 15 MARTIE 2019 și nu 25 mai, așa cum a fost în anii precedenți. Este evident că măsura este una cât se poate de nedreaptă deoarece rămân mai puțin de 2 luni, începând de azi, pentru a putea strânge și depune la termen formularele, măsură ce va face ca anul acesta să rămână mai mulți bani la bugetul de stat...

Emiți o nouă versiune a formularului în data de 16 ianuarie, la două săptămâni de la încheierea anului și reduci termenul de depunere cu 2 luni !!! Practic în loc de 5 luni cât erau până acum pentru strângerea formularelor (Ianuarie -Mai) au rămas doar 2 luni din acest moment (Ianuarie-Martie) ....prin urmare este evident că multe asociații nu vor reuși, din cauza timpului prea scurt, să mai strângă nici jumatate din ceea ce au strâns în anii anteriori.

Datorită acestui fapt, FAC UN APEL DE MOBILIZARE a acelora dintre dvs care doriți să redirectionați 2% din impozitul datorat statului pe anul trecut către Asociația LTD și în felul acesta s-o susțineți pe Teodora ! DESCĂRCAȚI FORMULARUL 230, completați-l cu datele dvs. și mergeți la Administrația Fiscală de care aparțineți pentru a-l depune. Există varianta să-l puteți trimite la ANAF-ul de care aparțineți și prin poștă cu confirmare de primire (vezi ADRESE ANAF București și Ilfov sau ANAF ȚARĂ) sau dacă aveți cont SPV (Spațiu Privat Virtual) să-l puteți depune online !

O altă variantă, poate mai ușoară pentru unii dintre dvs., ar fi să ne contactați telefonic (0773.795.826 / 0770.260.749) sau pe mail, pentru a putea stabili o întâlnire în care să venim să-l luăm și să-l depunem noi în locul dvs.!

Evident că ne-ar ușura foarte mult sarcina varianta în care puteți depune personal la ghișeu sau alegeți să-l trimiteți direct prin poștă însă în cazul în care nu este posibil acest lucru, luați în considerare si varianta menționată mai sus. Pentru orice informație, scrieți vă rog pe adresa

NU UITAȚI: 15 MARTIE 2019 ESTE ULTIMA ZI ÎN CARE VEȚI PUTEA DEPUNE FORMULARUL !

Vă mulțumim pentru sprijin ! Fiți binecuvântați !


 

DESPRE MINE . . .

header 03M-am nascut in 05 Aprilie 2010 intr-o conditie medicala declarata de medici, incompatibila cu viata. Diagnosticata cu Trisomia 18 (Syndrom Edwards), malformatie cardiaca complexa (DORV) si inca multe alte afectiuni depistate ulterior, am inceput din acel moment lupta pentru supravietuire. Puteti citi aici "Povestea mea" si totodata sa urmariti filmul complet al operatiilor la inima ! Sper sa pot fi o incurajare pentru toti cei care veti cunoaste povestea mea de viata !

 

DECIZIE PRIVIND INSCRIEREA ASOCIATIEI LTD IN REGISTRUL ANAF !


Pentru a putea beneficia in continuare de deducerile fiscale, respectiv redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit sau redirectionarea celor 20% din impozitul pe profit (in cazul firmelor), orice asociatie trebuie sa fie inscrisa in Registrul Entitatilor / Unitatilor de Cult potrivit ORDINULUI nr. 819 din 19 martie 2019. Asociatia LTD a depus formularul 163 de inscriere si in urma analizei facute de ANAF, cererea privind inscrierea in Registru A FOST APROBATA.

DECIZIE ANAF nr. 2141027/24.04.2019


 

Un nou diagnostic: Leucom Corneean

14. 07. 15
posted by: As LTD

De cateva luni tot incercam sa-i facem Teodorei un control oftalmologic complet datorita deselor inflamari ale ochiului drept dar mai ales a leziunii pe care o are pe pupila. Am mers si in Austria insa medicul de acolo nu a reusit sa faca investigatii prea mari deoarece Teo nu a vrut sa deschida ochii pentru a fi consultata. In cele din urma am reusit ieri sa mergem la dr.Andreea Ciubotaru la clinica Infosan.

In urma consultatiei, medicul a constatat ca Teodora are afectiuni oftalmologice (de parca nu ar fi fost de ajuns cele pe care le-a avut deja...). Ochiul stang sufera de un astigmatism miopic cu o dioptrie de -2 (cam mult pentru varsta de 4 ani !) insa diagnosticul mai grav a fost cel pus la ochiul drept (cel cu problemele inflamatorii si leziunea frontala pe pupila): leucom corneean.

Am fost intrebati de cand are afectiunea aceasta insa din pacate nu am putut s-o localizam exact in timp. Teodora a avut atat de multe incat prioritare au fost cele care tineau de viata si de moarte. Acum incercam sa le rezolvam si pe cele care nu au reprezentat o prioritate. Imi aduc aminte ca, fiind in terapie intensiva la Budimex, chiar la cateva luni de la nastere, ochiul drept se inflamase si il tinea inchis tot timpul. Le-am semnalat doctorilor aceasta problema insa fiind diagnosticata cu trisomia 18, malformatie cardiaca complexa si ulterior multe altele descoperite, ne-au spus...”are atatea afectiuni si dvs va mai uitati la ochi...”


 Leucom corneean

Este o cicatrice groasa, de culoare cenusie sau alba-sidefie, ce intereseaza toate sau aproape toate straturile corneene. In functie de intinderea lor, leucoamele pot fi totale sau partiale. Adeseori in grosimea sau la suprafata lui, leucomul corneean este invadat de vase de neoformatie si in acest caz poarta denumirea de leucom vascularizat. Daca leucomul corneean s-a produs dupa un ulcer corneean perforat, in grosimea sa se constata irisul inclavat sub forma unei zone mai negricioase; este asa numitul leucom corneean aderent. Dezvoltarea glaucomului secundar pe un ochi cu leucom corneean aderent care blocheaza unghiul de filtratie poate conduce, din cauza cicatricii mai subtiri decat corneea normala, la aparitia unei ectazii a leucomului numita stafilom corneean.

Diagnostic

Se pune pe baza faptului ca cicatricile corneene
- nu sunt insotite de nici un fel de fenomene iritative,
- la suprafata lor epiteliul corneean este intact si lucios
- sunt stationare si definitive. Fenomene iritative oculare apar de obicei doar in leucoamele corneene exulcerate.

Tratament

Singurul eficace este tratamentul chirurgical. Pentru obtinerea ameliorarii acuitatii vizuale se fac cheratoplastii. Acestea pot fi totale sau partiale in functie de intinderea zonei corneene inlocuite si perforante sau lamelare in functie de grosimea corneei substituite prin grefon. Cand cicatricea ocupa zone centrale ale corneei si mascheaza pupila, se poate crea printr-o iridectomie o pupila artificiala, corespunzatoare unei zone corneene transparente.

Informatii preluate de pe site-uri de specialitate.

Urmeaza un tratament intensiv si tot odata agresiv timp de doua saptamani, urmand ca dupa aceasta perioada sa facem un nou control oftalmologic in care se va stabili ce este de facut. In momentul acesta, potrivit medicului, vederea Teodorei este afectata la nivelul ochiului drept datorita acestei leziuni, insa nici ochiul stang nu sta foarte bine le nivelul acuitatii vizuale deoarece acest -2 ar impune purtarea ochelarilor de vedere (ceea ce in momentul acesta nu este indicat pentru ca si i-ar da jos in secunda urmatoare). Pentru a nu-i fi afectata vederea la ochiul drept, s-ar impune operatie de transplant de cornee.

Am crezut ca s-a terminat insa ... ”surprizele” continua. Domnul sa lucreze in continuare dupa puterea manifestata si pana acum in viata ei (dar si a noastra) lasand vindecarea Lui peste ochii Teodorei !

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACT US

christiandragomir

CRISTIAN DRAGOMIR

Presedinte
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 773.795.826 RDS
           (+40) 724 644 197 Vodafone
Mail: asociatialtd@gmail.com
                    corina dragomir

CORINA DRAGOMIR

Membru
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 770.260.749 RDS
Mail: corydragomir@gmail.com
LTD logo Joe 2017
Sos. Giurgiului nr.131 Bloc 1 Scara 4 Apartament 127
Sector 4 Bucuresti

 

 

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !