REDIRECTIONAREA CELOR 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT SIMPLIFICATA SI ACCESIBILA LUNAR !

header 02 OTPDin 2 februarie este în vigoare Ordinul comun MFP/MMJS/MS nr. 1.209/999/180/2018 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a “Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”. Actul normativ a fost publicat în Monitorul oficial nr.101/2018.

Prin acest ordin se aprobă modelul și conținutul noului formular 112 “Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”, precum și anexele nr.1.1 “Anexa angajator” și nr.1.2 “Anexa asigurat” care fac parte integrantă din formularul de declaraţie.

Citeste intregul articol AICI !


 

DESPRE MINE . . .

header 03M-am nascut in 05 Aprilie 2010 intr-o conditie medicala declarata de medici, incompatibila cu viata. Diagnosticata cu Trisomia 18 (Syndrom Edwards), malformatie cardiaca complexa (DORV) si inca multe alte afectiuni depistate ulterior, am inceput din acel moment lupta pentru supravietuire. Puteti citi aici "Povestea mea" si totodata sa urmariti filmul complet al operatiilor la inima ! Sper sa pot fi o incurajare pentru toti cei care veti cunoaste povestea mea de viata !

 


LTD logo Joe 2017

Asociatia "Lidia Teodora Dragomir" a fost conceputa ca un for public de monitorizare si evaluare a nevoilor copilului, in scopul de a angaja in mod organizat personalitati din tara si strainatate in vederea organizarii si extinderii unui sistem particular de ocrotire a copilului colaborand in acest sens cu institutiile de plasament specializate si cu diverse familii se se ofera voluntari pentru educarea si protejarea sociala a copiilor aflati in dificultate .

 ltd logo signature

Un nou diagnostic: Leucom Corneean

14. 07. 15
posted by: As LTD

De cateva luni tot incercam sa-i facem Teodorei un control oftalmologic complet datorita deselor inflamari ale ochiului drept dar mai ales a leziunii pe care o are pe pupila. Am mers si in Austria insa medicul de acolo nu a reusit sa faca investigatii prea mari deoarece Teo nu a vrut sa deschida ochii pentru a fi consultata. In cele din urma am reusit ieri sa mergem la dr.Andreea Ciubotaru la clinica Infosan.

In urma consultatiei, medicul a constatat ca Teodora are afectiuni oftalmologice (de parca nu ar fi fost de ajuns cele pe care le-a avut deja...). Ochiul stang sufera de un astigmatism miopic cu o dioptrie de -2 (cam mult pentru varsta de 4 ani !) insa diagnosticul mai grav a fost cel pus la ochiul drept (cel cu problemele inflamatorii si leziunea frontala pe pupila): leucom corneean.

Am fost intrebati de cand are afectiunea aceasta insa din pacate nu am putut s-o localizam exact in timp. Teodora a avut atat de multe incat prioritare au fost cele care tineau de viata si de moarte. Acum incercam sa le rezolvam si pe cele care nu au reprezentat o prioritate. Imi aduc aminte ca, fiind in terapie intensiva la Budimex, chiar la cateva luni de la nastere, ochiul drept se inflamase si il tinea inchis tot timpul. Le-am semnalat doctorilor aceasta problema insa fiind diagnosticata cu trisomia 18, malformatie cardiaca complexa si ulterior multe altele descoperite, ne-au spus...”are atatea afectiuni si dvs va mai uitati la ochi...”


 Leucom corneean

Este o cicatrice groasa, de culoare cenusie sau alba-sidefie, ce intereseaza toate sau aproape toate straturile corneene. In functie de intinderea lor, leucoamele pot fi totale sau partiale. Adeseori in grosimea sau la suprafata lui, leucomul corneean este invadat de vase de neoformatie si in acest caz poarta denumirea de leucom vascularizat. Daca leucomul corneean s-a produs dupa un ulcer corneean perforat, in grosimea sa se constata irisul inclavat sub forma unei zone mai negricioase; este asa numitul leucom corneean aderent. Dezvoltarea glaucomului secundar pe un ochi cu leucom corneean aderent care blocheaza unghiul de filtratie poate conduce, din cauza cicatricii mai subtiri decat corneea normala, la aparitia unei ectazii a leucomului numita stafilom corneean.

Diagnostic

Se pune pe baza faptului ca cicatricile corneene
- nu sunt insotite de nici un fel de fenomene iritative,
- la suprafata lor epiteliul corneean este intact si lucios
- sunt stationare si definitive. Fenomene iritative oculare apar de obicei doar in leucoamele corneene exulcerate.

Tratament

Singurul eficace este tratamentul chirurgical. Pentru obtinerea ameliorarii acuitatii vizuale se fac cheratoplastii. Acestea pot fi totale sau partiale in functie de intinderea zonei corneene inlocuite si perforante sau lamelare in functie de grosimea corneei substituite prin grefon. Cand cicatricea ocupa zone centrale ale corneei si mascheaza pupila, se poate crea printr-o iridectomie o pupila artificiala, corespunzatoare unei zone corneene transparente.

Informatii preluate de pe site-uri de specialitate.

Urmeaza un tratament intensiv si tot odata agresiv timp de doua saptamani, urmand ca dupa aceasta perioada sa facem un nou control oftalmologic in care se va stabili ce este de facut. In momentul acesta, potrivit medicului, vederea Teodorei este afectata la nivelul ochiului drept datorita acestei leziuni, insa nici ochiul stang nu sta foarte bine le nivelul acuitatii vizuale deoarece acest -2 ar impune purtarea ochelarilor de vedere (ceea ce in momentul acesta nu este indicat pentru ca si i-ar da jos in secunda urmatoare). Pentru a nu-i fi afectata vederea la ochiul drept, s-ar impune operatie de transplant de cornee.

Am crezut ca s-a terminat insa ... ”surprizele” continua. Domnul sa lucreze in continuare dupa puterea manifestata si pana acum in viata ei (dar si a noastra) lasand vindecarea Lui peste ochii Teodorei !

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACT US

christiandragomir

CRISTIAN DRAGOMIR

Presedinte
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 773.795.826 RDS
           (+40) 724 644 197 Vodafone
Mail: office@lidiateodoradragomir.ro
       asociatialtd@gmail.com
                    corina dragomir

CORINA DRAGOMIR

Membru
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 723.763.485 Vodafone
           (+40) 770.260.749 RDS
Mail: corydragomir@gmail.com
Favicon
Sos. Giurgiului nr.131 Bloc 1 Scara 4 Apartament 127
Sector 4 Bucuresti

 

 

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !