TRAIESC DATORITA LUI . . .

header 04.jpg

DESPRE MINE . . .

header 03M-am nascut in 05 Aprilie 2010 intr-o conditie medicala declarata de medici, incompatibila cu viata. Diagnosticata cu Trisomia 18 (Syndrom Edwards), malformatie cardiaca complexa (DORV) si inca multe alte afectiuni depistate ulterior, am inceput din acel moment lupta pentru supravietuire. Puteti citi aici "Povestea mea" si totodata sa urmariti filmul complet al operatiilor la inima ! Sper sa pot fi o incurajare pentru toti cei care veti cunoaste povestea mea de viata !

 

DECIZIE PRIVIND INSCRIEREA ASOCIATIEI LTD IN REGISTRUL ANAF !


Pentru a putea beneficia in continuare de deducerile fiscale, respectiv redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit sau redirectionarea celor 20% din impozitul pe profit (in cazul firmelor), orice asociatie trebuie sa fie inscrisa in Registrul Entitatilor / Unitatilor de Cult potrivit ORDINULUI nr. 819 din 19 martie 2019. Asociatia LTD a depus formularul 163 de inscriere si in urma analizei facute de ANAF, cererea privind inscrierea in Registru A FOST APROBATA.

DECIZIE ANAF nr. 2141027/24.04.2019


 

Teodora - Noiembrie 2013

13. 11. 26
posted by: Christian Dragomir

nov 07Obisnuiam inainte sa postez, daca nu lunar cel putin la doua / trei luni, poze si chiar filmulete cu evolutia Teodorei, progresele ei in ceea ce priveste dezvoltarea psiho-motorie si info cu activitatile ei insa timpul, starile sufletesti prin care trecem de multe ori si mai ales oboseala psihica (uneori chiar fizica), si-au spus de multe ori cuvantul impiedicand indeplinirea si celor mai banale lucruri. Voi incerca sa reiau aceasta activitate pentru a va tine la curent cu tot ceea ce implica dezvoltarea, pe toate planurile, a Teodorei.

Inainte de toate vreau sa-i multumesc Domnului pentru ca ne bucuram in prezent de momente de liniste si stabilitate in cresterea Teodorei. Imi aduc aminte de un noiembrie 2010, comparativ cu cel prezent, in care Teo, internata fiind la Budimex, cu malformatia cardiaca neoperata, saturatie oscilanta intre 65%-55% si chiar....zero uneori, se afla in pragul parasirii acestei lumi. Obositi, descurajati de situatie si mai ales si de medicii care nu i-au acordat nicio sansa (si care nici nu au vrut sa mai faca ceva pentru ea in ceea ce viza interventia chirurgicala pe cord) ne-am pregatit in acele momente pentru ceea ce era mai rau. In acel noiembrie 2010 am avut cea mai dureroasa experienta din intreaga mea viata. Avand in vedere starea grava in care se afla Teodora si mai ales faptul ca nu se intrevedea nicio solutie, am mers si am cumparat ... un loc de odihna pentru Teo. Nu pot uita nici acum momentul in care am mers la cimitir sa vad locul pe care il cumparasem. Sunt fel si fel de dureri cumplite in aceasta lume.....asta cred ca este una dintre ele. La vremea respectiva am scris despre acest aspect, articol pe care il puteit citi AICI.

 Acum situaita difera fata de ce am experimentat pana acum. Cu fiecare etapa a dezvoltarii, survin noi si noi provocari la care trebuie sa facem fata. Incepand cu septembrie 2013, Teodora a inceput sa mearga la gradinita (care ar fi crezut la vremea aceea - din medicii si chiar din oamenii care au cunoscut situatia Teodorei - ca Teo va ajunge sa mearga la gradinita...!!!)  Am gasit in sectorul 1 din Bucuresti o gradinita pentru hipoacuzici (copii cu deficiente de auz) unde Teo a fost primita cu bucurie. S-a integrat excelent in colectiv si socializeaza cu ceilalti copii. Conditiile (dotari si personal) sunt foarte bune ceea ce face, pentru moment, varianta ideala pentru dezvoltarea Teodorei. In paralel cu sedintele de kineto-terapie pe care le facem acasa in particular, si acolo face o data uneori chiar de doua ori pe saptamana kineto-terapie si nu numai. Diversele activitati de acolo (jocuri, piese de teatru...) reprezinta pentru Teo un mediu nou care prezinta interes ceea ce pe noi ne bucura.

Legat de dezvoltarea propriu-zisa, progresele ar fi in ceea ce priveste capacitatea de reactie (mult imbunatatita) pe care o are in prezent. Reactioneaza la persoane sau jucarii recunoscandu-le. Desi inca nu vorbeste, intelegi dupa expresia fetei care este reactia. In fata unei jucarii noi, spre ex., reactia fetei este una de mirare si nu intinde imediat mana s-o ia in timp ce in momentul in care ii dai jucaria ei preferata (Mickey Mouse sau altceva cunoscut ei) imediat ii vezi zambetul pe buze (cuceritor de altfel) si mana intinsa spre jucarie. 

Minusurile (daca le pot numi asa) sunt inca pe partea de autonomie. Inca nu sta singura nesprijinita (nici in sezut cu atat mai mult in picioare). Ne rugam ca tonifierea musculaturii ei si restaurarea echilibrului sa fie cat mai rapida cu putinta. Domnul va lucra la asta, prin oamenii pe care EL i-a pregatit pentru a-si duce planul la indeplinire cu privire la Teo.  Mai jos puteti vedea cateva poze cu Teo facute luna aceasta. Domnul sa fie laudat pentru toate !

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACT US

christiandragomir

CRISTIAN DRAGOMIR

Presedinte
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 724.644.197 Vodafone
Mail: asociatialtd@gmail.com
corina dragomir

CORINA DRAGOMIR

Membru fondator
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 770.260.749 RDS
Mail: corydragomir@gmail.com
               

ionela pruteanu

IONELA PRUTEANU

Membru fondator
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Logo Asociatie LTD 2019 FINAL fara shadows
Sos. Giurgiului nr.131 Bloc 1 Scara 4 Apartament 127
Sector 4 Bucuresti

 

 

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !