TRAIESC DATORITA LUI . . .

header 03.jpg

DESPRE MINE . . .

header 03M-am nascut in 05 Aprilie 2010 intr-o conditie medicala declarata de medici, incompatibila cu viata. Diagnosticata cu Trisomia 18 (Syndrom Edwards), malformatie cardiaca complexa (DORV) si inca multe alte afectiuni depistate ulterior, am inceput din acel moment lupta pentru supravietuire. Puteti citi aici "Povestea mea" si totodata sa urmariti filmul complet al operatiilor la inima ! Sper sa pot fi o incurajare pentru toti cei care veti cunoaste povestea mea de viata !

 


LTD logo Joe 2017

Asociatia "Lidia Teodora Dragomir" a fost conceputa ca un for public de monitorizare si evaluare a nevoilor copilului, in scopul de a angaja in mod organizat personalitati din tara si strainatate in vederea organizarii si extinderii unui sistem particular de ocrotire a copilului colaborand in acest sens cu institutiile de plasament specializate si cu diverse familii se se ofera voluntari pentru educarea si protejarea sociala a copiilor aflati in dificultate .

 ltd logo signature

Breaking News Logo

În urma confuziei create privind depunerea formularului 230, revin cu următoarele precizări:

Potrivit Ordinului nr. 3695 din 27 decembrie 2016 publicat în Monitorul Oficial, formularul 230 poate fi depus la ANAF doar personal de către contribuabil, trimis prin poștă sau online. Acceptarea formularelor depuse prin reprezentant neîmputernicit notarial de către funcționarul ANAF de la ghișeu, nu garantează și validarea lor ulterioară. Prin urmare, noi am decis să continuăm colectarea formularelor de la toți aceia dintre dvs. care doriți să redirecționați 2% din impozitul pe venit către Teodora, și să le trimitem pe fiecare în parte (în numele dvs. însă pe cheltuiala noastră), prin poștă cu confirmare de primire, către ANAF-urile de care aparțineți. În felul acesta vom putea avea garanția validării formularelor !

Evident că ne-ar ușura foarte mult sarcina varianta în care puteți depune personal la ghișeu sau alegeți să-l trimiteți direct prin poștă însă în cazul în care nu este posibil acest lucru, luați în considerare varianta menționată. Pentru orice informație, scrieți vă rog pe adresa asociatialtd@gmail.com

Vă mulțumim pentru sprijin ! Fiți binecuvântați !

Reclama 2 pentru 2017 pentru veniturile provenind din salarii

Descarcati varianta FARA IMPUTERNICIT !

Formular 230 button

In atentia celor care solicita sprijinul Asociatiei LTD !

17. 11. 07
posted by: As LTD

Cand am hotarat infiintarea Asociatiei Lidia Teodora Dragomir, motivatia a fost una cat se poate de simpla si anume sustinerea tratamentelor, terapiilor si a ingrijirii Teodorei. In cadrul sistemului de stat, implicatia in terapiile si chiar tratamentul unor astfel de cazuri este una minima deoarece statul (inca) nu poate asigura toate nevoile unor astfel de pacienti. Prin urmare trebuie sa incerci sa-ti gasesti propriile modalitati legale prin care sa-ti asiguri resursele de care ai nevoie.

Datorita acestor nevoi s-a nascut, in prima faza, dorinta de a infiinta asociatia. Ulterior, ne-am gandit ca pe langa scopul initial de sustinere a recuperarii Teodorei, un alt obiectiv al Asociatiei ar putea fi acela de a se implica/ajuta si alte cauze umanitare (in masura in care resursele materiale sau financiare vor permite acest lucru).

In scurta noastra existenta ca si entitate juridica (doar 3 ani – multi inainte :) ) am reusit sa ne implicam cu succes in cateva cauze umanitare care ne-au solicitat ajutorul. Au existat persoane care si-au gasit potentiali donatori pentru cauzele lor – redirectionari ale impozitului pe profit din partea unor firme, etc…– insa neavand entitate juridica situatia intra in impas iar donatorii nu puteau concretiza sprijinul pentru acea cauza. Au apelat la Asociatia LTD si am reusit sa ajutam prin creerea unui cadru legal care a dus la concretizarea ajutorului. Toate aceste lucruri au fost facute FARA NICIUN COMISION din partea noastra (cum practica de altfel – si pe buna dreptate – mai toate asociatiile).

Una din formele cele mai des intalnite de cerere de sprijin a fost aceea de a accepta colectarea si redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit catre asociatie. Multi din cei care au probleme de sanatate si nevoi financiare mari, apeleaza la tipul acesta de sustinere trimitand sau colectand formularele 230 catre asociatiile cu care s-au inteles (verbal) in prealabil.

Este important sa cunosti cateva lucruri in cazul in care apelezi la o astfel de metoda:

-          Solicita asociatiei la care ai apelat un contract / proces verbal in care sa fie mentionati contribuabilii ce redirectioneaza catre asociatie prin tine. Acest document il poti edita si personal iar asociatia il poate semna / stampila in momentul predarii formularelor. Prin acest contract iti asumi deopotriva si responsabilitatea corectitudinii si legalitatii formularelor redirectionate catre ei. Fara un astfel de contract, asociatia nu are nicio obligatie fata de tine !

-          Solicita infiintarea unui cont personal in cadrul asociatiei. Doar un cont personal iti poate arata suma exacta din formularele pe care le-ai strans in beneficiul asociatiei. In lipsa unui cont personal, sumele vor fi cumulate cu cele ale asociatiei iar acesteia ii este (aproape) imposibil de estimat suma reala a formularelor tale. Ca si la primul punct, si aici trebuie sa-ti asumi anumite responsabilitati si anume intretinerea si gestionarea lunara / anuala a contului, comisioanele catre banca plus contabilitatea de la finalul anului. Cheltuieli pe care va trebui sa le suporti. Nicio asociatie nu va face asta in locul tau ! In momentul infiintarii unui cont personal in cadrul asociatiei, fi atent ca acest cont sa fie trecut pe Formularul 230 de redirectionare si nu cel initial al asociatiei. In cazul in care pe formular nu este trecut contul tau, banii vor fi virati in contul mentionat pe formular !

De ce mentionez aceste lucruri ?! In primul rand pentru o mai buna constientizare a celor care apeleaza la asociatii pentru sprijin prin aceasta metoda si in al doilea rand pentru ca s-a apelat la acest tip de ajutor la noi insa fara nicio asumare a vreunei responsabilitati – fara contract si fara cont personal.

Am ales totusi, datorita gravitatii si urgentei unei situatii, sa ajutam si asa, urmand sa facem o estimare a sumei. In urma estimarii facute, persoanele au devenit revoltate si chiar suspicioase folosind chiar acuze si amenintari la adresa noastra deoarece estimarea lor era una de-a dreptul halucinanta, cu mult peste asteptarile reale. “Vina” insa ne apartine deoarece ne-am lasat impresionati de caz si de gravitatea lui trecand in plan secund aspectele cele mai importante si mai ales …caracterul oamenilor. Este de-a dreptul frustrant si descurajator sa ajuti, sa faci bine si sa sustii cu toata fiinta si resursele tale iar ulterior … sa fii suspectat ca vrei sa profiti. Intr-un context in care Asociatia noastra nu a oprit sau pretins vreodata vreun comision de la cineva !!! Prin urmare …


Am decis la nivel de Asociatie ca fara un contract prin care cei ce solicita sprijinul sa-si asume responsabilitatea legala fata de formularele stranse si mai ales fara infiintarea unui cont personal din care sa reiasa exact sumele care intra in acel cont, Asociatia Lidia Teodora Dragomir sa nu mai ofere sprijin de acest tip bazat pe “estimare si incredere”.


Stiu ca este posibil ca unii din cei care apeleaza cu buna credinta la noi, sa fie dezavantajati de aceasta masura insa nu am de ales. In domeniul contabil / juridic nu exista incredere ci doar ... ce este scris !

Dorinta de a sustine si alte cauze se datoreaza compasiunii pe care o avem prin faptul ca Teodora este un copil cu probleme si nevoi la fel ca toti ceilalti care ne solicita ajutorul. Vom continua sa ajutam insa doar in conditiile mentionate!

In speranta ca am fost cat se poate de explicit si inteles,va doresc tuturor sanatate!

Cristian Dragomir
Presedinte
Asociatia Lidia Teodora Dragomir

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACT US

christiandragomir

CRISTIAN DRAGOMIR

Presedinte
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 773.795.826 RDS
           (+40) 724 644 197 Vodafone
Mail: office@lidiateodoradragomir.ro
       asociatialtd@gmail.com
                    corina dragomir

CORINA DRAGOMIR

Membru
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 723.763.485 Vodafone
           (+40) 770.260.749 RDS
Mail: corydragomir@gmail.com
Favicon
Sos. Giurgiului nr.131 Bloc 1 Scara 4 Apartament 127
Sector 4 Bucuresti